Najnovije vesti

TELO JE KISELINOM PRETVORENO U TEČNOST I IZLIVENO U KANALIZACIJU: Detalji ubistva novinara Kašogija koji su ZGROZILI SVET!
Foto: Reuters

TURSKI MEDIJI OTKRIVAJU

TELO JE KISELINOM PRETVORENO U TEČNOST I IZLIVENO U KANALIZACIJU: Detalji ubistva novinara Kašogija koji su ZGROZILI SVET!

Planeta
12:40h

Ubice novinara Džamala Kašogija su njegove posmrtne ostatke bacili u kanalizaciju, pošto su prethodno njegovo telo uništili kiselinom, preneo je turski Sabah.

Provladin dnevnik, ne navodeći izvore, naveo je da je ispitivanje uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo otkrivanje tragova kiseline.

“Istražitelji ocenjuju da je telo novinara, koji je kritikovao saudijsku vlast, rastopljeno u kiselini, a kada je pretvoreno u tečnost izliveno je u kanalizaciju“, piše Sabah.

Iako su prvobitno saudijske vlasti negirale ubistvo novinara u prostorijama saudijskog konzulata u Istanbulu, kasnije je objavljeno da se to dogodilo u operaciji koju zvanični Rijad nije odobrio. Saudijski, ipak, i dalje ne otkrivaju gde je telo ubijenog novinara, posle čega su se pojavile spekulacije da je ono uništeno. Jedini zvanični podatak iznelo je tursko tužilaštvo, koje je potvrdilo da je Kašogi ubijen čim je ušao u konzulat i da je potom njegovo telo raskomadano.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...