STEŽE SE OBRUČ OKO UBICE KOJI JE KISELINOM POLIO  NOVINARKU: Uhapšen ukrajinski političar zbog sumnje da je umešan u monstruozno ubistvo Katerine Handzjukove! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

na tragu

STEŽE SE OBRUČ OKO UBICE KOJI JE KISELINOM POLIO NOVINARKU: Uhapšen ukrajinski političar zbog sumnje da je umešan u monstruozno ubistvo Katerine Handzjukove! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinska policija uhapsila je danas muškarca osumnjičenog za umešanost u napad kiselinom na aktivistkinju u borbi prtiv korupcije Katerinu Handzjukovu, koja je preminula početkom ovog meseca.

Igor Pavlovski, bivši pomoćnik poslanika vladajuće stranke, uhapšen je jutros, rekla je portparol tužilaštva. Policija je privela pet osoba u avgustu uključujući troje kojima je određen kućni pritvor. Međutim, ostaje nejasno ko je naredio napad.

Ukrajinski novinari navode da je Pavlovski verovatno bio samo posrednik između organizatora napada i osobe koja je izdala naredbu.

Handzjukova (33), koja je bila savetnik gradonačelnika južnog grada Hersona, bila je oštar kritičar korupcije u snagama bezbednosti. Nepoznati napadač je 31. jula sasuo je na nju oko litar kiseline.

U napadu je zadobila teške opekotine na 40 odsto površine tela i tešku povredu očiju.Ona je preminula početkom novembra nakon bezbrojnih tretmana i više od 10 operacija.

Katerina Handzjuk je u septembru objavila poslednji video snimak u kojem je pozvala Ukrajince da se bore protiv korupcije.

"Znam da sada izgledam loše. Ali makar dobijam lekarsku pomoć. I definitivno

znam da izgledam mnogo bolje nego pravda u Ukrajini. Jer njoj niko ne pomaže", rekla je ona tada.

Kurir.rs/Strana.ua

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track