Najnovije vesti

NISU NI RAKETE NI TENKOVI: Rusija postala lider u proizvodnji mnogo OPASNOG ORUŽJA! U dometu cela EVROPA! (VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen/ Youtube

tehnika

NISU NI RAKETE NI TENKOVI: Rusija postala lider u proizvodnji mnogo OPASNOG ORUŽJA! U dometu cela EVROPA! (VIDEO)

Planeta

Rusija završava razvoj dronova sposobnih da dostignu bilo koju destinaciju u kontinentalnoj Evropi ili da lete do Kanade, pišu ruski mediji.

Novine ruskih oružanih snaga, Krasnaja zvezda, pišu da Rusija završava razvoj dronova sposobnih da dostignu bilo koju destinaciju u kontinentalnoj Evropi, bez obzira da li polete iz oblasti Kaljiningrada (najzapadniji deo Rusije) ili lete do Kanade iz autonomnog distrikt Čukotka, na Dalekom Istoku zemlje.

Ove novine su detaljno istakle da je u proteklih šest godina Rusija stvorila skoro 40 vojnih jedinica specijalizovanih za dronove koje su primile više od 1.800 dronova sposobnih za izviđačke operacije na udaljenosti do 500 kilometara.

Politikolog Andrej Koškin je rekao da je Rusija predvodnik u proizvodnji dronova.

"Dronovi su sada potrebni, prikupljaju obaveštajne i kontrolne podatke kako bi sproveli napade na neprijateljske mete sa većom preciznošću. Naravno, Ruska Federacija i njene oružane snage ne mogu zaostajati. Razvoj i proizvodnja dronova je prioritet. Jedan od znakova ovoga je stvaranje vojnih jedinica i odreda "dronova", u kojima vešti specijalisti upravljaju tim uređajima", rekao je on.

U ovoj oblasti, navodi, Ruska Federacija je vodeća zemlja, njene oružane snage imaju najmodernije dronove.

"Njihove taktičke i tehničke karakteristike omogućavaju ispunjavanje borbenih zadataka koji se smatraju neophodnim kako bi se osigurala zaštita naše zemlje. Takvi odredi osiguravaju visok kvalitet izvođenja borbenih zadataka ovih grana i specijalnosti oružanih snaga", rekao je Koškin.

Modernizacija ruskih oružanih snaga je bila najveći prioritet otkako je ruski predsednik Vladimir Putin došao na vlast nakon Jeljcinove ere koja je rusku vojsku ostavila da propada i rđa.

Kurir.rs/Fort Russ

Foto: EPA, Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...