PREMIJEROV SIN OPTUŽUJE OCA DA GA JE KIDNAPOVAO, ON ODGOVARA: Laže, bolestan je, ima šizofreniju - HALUCINIRA!
Foto: EPA, Foto: epa06452805

AFERA TRESE DRŽAVU

PREMIJEROV SIN OPTUŽUJE OCA DA GA JE KIDNAPOVAO, ON ODGOVARA: Laže, bolestan je, ima šizofreniju - HALUCINIRA!

Planeta -

Češki premijer Andrej Babiš pod rastućim je pritiskom pošto su se ove nedelje pojavili navodi o otmici njegovog sina i korupciji, ali je odbacio pozive na ostavku.

Babiš je da emotivnu izjavu češkoj televiziji izjavivši da njegov sin "nikada nije bio otet. Nažalost, on je bolestan čovek. To su zle laži i to ću dokazati."

Babiš je odbacio pozive na ostavku i rekao je javnosti da njegov sin iz prvog braka boluje od šizofrenije - mentalne bolesti koja može dovesti do otežane percepcije stvarnosti i halucinacija.

Izveštaji objavljeni ranije ove nedelje citiraju Babiševog sina koji je rekao da ga je saradnik njegova oca silom odveo na Krim prošle godine. Kazao je i da mu je otac zapretio da će ga zatvoriti u psihijatrijsku bolnicu.

Premijer odbacuje optužbe i kaže da je njegov sin, koji sad živi u Švajcarskoj, mentalno bolestan i da je dobrovoljno napustio zemlju. Priznao je da je njegov sin bio u Ukrajini i na Krimu, ali nije naveo razloge tih poseta. Optužio je medije da su poput "hijena" i da pozivaju na linč.

Protest protiv Babiša planiran je za četvrtak.

Babiš, 64-godišnji milijarder s ogromnim poslovnim carstvom, postao je premijer 2017.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track