PORODICA SUMNJALA U NEGOVATELJICU, PA POSTAVILA KAMERE: Kad su videli šta radi dementnoj starici, odmah su pozvali policiju (VIDEO)
Foto: Dejli mejl/Printscreen

stigla je kazna

PORODICA SUMNJALA U NEGOVATELJICU, PA POSTAVILA KAMERE: Kad su videli šta radi dementnoj starici, odmah su pozvali policiju (VIDEO)

Planeta -

Kada su počeli da sumnjaju u negovateljicu koja je brinula o 83-godišnjoj starici, njena porodica je odlučila da postavi kamere u kuću.

Starica pati od demencije, pa je negovateljica Sofi Retalik svakog dana dolazila u njenu kuću u Kornvolu kako bi joj pružila svu potrebnu pomoć. Posle nekoliko meseci, staričin sin je počeo da sumnja u njene namere jer je novac nedostajao.

Snimci su otkrili da Sofi, inače majka dvoje dece, krade novac bolesnoj ženi. Otkrivena je u maju, a sada je proglašena krivom pa je dobila tri meseca zatvora.

foto: Dejli mejl/Printscreen

Moraće da odradi i 80 sati dobrovoljnog rada i deset tretmana rehabilitacije. Žrtvi mora da vrati 250 funti, plati sudske troškove od 85 funti i odštetu od 110 funti. Advokat ju je branio tvrdeći da ima mentalne probleme i da nije bila osuđivana.

"Pati od manične depresije i astme. Uzima mnogo lekova. S obzirom na to da joj je suprug dobio novi posao, smanjene su im olakšice pa je morala da se vrati na posao, a nije mogla da priušti sve potrebne lekove. Kada je uhvaćena, bila je potpuno iskrena i otvorena s policijom", govorio je advokat, ali to nije bilo dovoljno.

Kurir.rs/Vecernji.hr Foto: Dejli mejl/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track