DIRLJIVA PRIČA OVOG BESKUĆNIKA DOBILA ŠOKANTAN OBRT: Proslavio se kada je devojci dao poslednji dinar, ali se sada saznala surova istina (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

razočarali su ceo svet

DIRLJIVA PRIČA OVOG BESKUĆNIKA DOBILA ŠOKANTAN OBRT: Proslavio se kada je devojci dao poslednji dinar, ali se sada saznala surova istina (VIDEO)

Planeta -

Beskućnik iz Filadelfije, Džoni Bobit mlađi, prošle godine je dospeo u žižu javnosti kada je poslednjih 20 dolara dao jednoj devojci. Uprkos priči koja je oduševila ceo svet, sada se otkrila prava istina.

Kejt Meklur je ostala bez goriva usred noći i nije znala šta da radi i koga da pozove.

Džoni joj je kupio kanticu sa benzinom i pobrinuo se da bezbedno stigne kući. Ona je zauzvrat pokrenula prikupljanje novca za Bobita na platformi "GoFundMe" i sakupila oko 400.000 dolara. On je tako mogao da započne nov život.

Međutim, sada se otkrilo šta se krije iza ove "tople ljudske priče".

Džoni, Kejt i njen dečko Mark Damiko su skovali plan kako da zajedno skupe novac. Izmislili su priču kako je Kejt bila u nevolji jedne noći i pokrenuli kampanju prikupljanja novca, ali nisu baš uspeli da usklade priče. Svo troje su uhapšeni i očekuje ih optužnica za krađu i prevaru. Utvrđeno je da su se oni poznavali najmanje mesec dana pre nego što je njihova priča završila u medijima.

Takođe, u avgustu ove godine, Bobit se požalio kako ga je par prevario. Tada je tvrdio da su oni skupili novac za njega, ali da on nije imao pristup parama i da je dobio samo jedan, manji deo. Damiko je odgovorio da će mu isplatiti novac kada se bude skinuo sa droge i doveo u red.

Već tada su njhove tvrdnje počele da zvuče sumnjivo, pa su se umešale i vlasti Filadelfije. Trojac nije mogao da odgovori na mnoga pitanja sugrađana koji su želeli da doniraju novac i da obezbedi sve potrebne informacije, tako da se njihova priča srušila kao kula od karata.

Kurir.rs/Vašington post Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track