EL ČAPO JE PROKRIJUMČARIO TOLIKO KOKAINA DA SVAKI AMERIKANAC MOŽE DA POVUČE VIŠE OD JEDNE CRTE: Šokantni detalji sa suđenja narko-bosu!
Foto: AP

NAJVEĆI DILER JOŠ OD ESKOBARA

EL ČAPO JE PROKRIJUMČARIO TOLIKO KOKAINA DA SVAKI AMERIKANAC MOŽE DA POVUČE VIŠE OD JEDNE CRTE: Šokantni detalji sa suđenja narko-bosu!

Planeta -

Meksički narko-bos Hoakin Guzman, poznat kao El Čapo, navodno je prokrijumčario 154.626 kilograma kokaina u SAD, što je dovoljno da svaki građanin "povuče" više od jedne crte, saopšteno je na suđenju u Nujorku.

El Čapu (61), koji se smatra najvećim trgovcem droge na svetu od smrti Pabla Eskobara, sudi se u Americi pod drakonskim merama obezbeđenja nakon što je u dva navrata uspeo da pobegne iz zatvora u Meksiku.

Zbog toga narko-bos provodi 23 sata dnevno u samici.

Tužioci su na suđenju u Bruklinu izjavili da je "meksički lord toliko nemilosrdan da bi naredio ubistvo sopstvene porodice kako bi opstao na vlasti".

U periodu od 1989. do 2014. godine kartel Sinaloa prokrijumčario je 154.626 kilograma kokaina u SAD, ali i heroin, metamfetamin i marihuanu, u vrednosti od 14 milijardi dolara.

Pomoćnik američkog advokata Adam Fels izjavio je da su vlasti u SAD zaplenile toliko kokaina da naprave 328 miliona linija droge.

"Novac, droga, ubistva: ogromna globalna organizaciju za trgovinu narkoticima. O tome se radi na ovom suđenju i to ćemo dokazati",rekao je Fels i dodao da je "zaplenjena droga dovoljna da svaki građanin SAD povuče više od jedne crte"

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja