TRAMP OTKRIO ZAŠTO JE NAJURIO HRVATICU MIRU IZ BELE KUĆE: Talentovana je, ali joj fali jedna stvar! I DRUGIMA ĆE LETETI GLAVE!
Foto: Reuters Yuri Gripas, Reuters

BIĆE JOŠ SMENA

TRAMP OTKRIO ZAŠTO JE NAJURIO HRVATICU MIRU IZ BELE KUĆE: Talentovana je, ali joj fali jedna stvar! I DRUGIMA ĆE LETETI GLAVE!

Planeta -

Američki predsednik Donadl Tramp komentarisao je smenjivanje Mire Rikardel, zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost, za koju je prva dama Melanija Tramp rekla da ne zaslužuje čast da radi u Beloj kući.

Tramp je za Rikardelovu rekao da je "talentovana, ali ne previše diplomatična".

Portparolka Bele kuće Sara Sanders saopštila je ranije da će MIra Rikardel "nastaviti da podržava predsednika u trenutku kada napušta Belu kuću na novom poslu u administraciji".

Sandersova, međutim, nije precizirala na koju funkciju odlazi Mira Rikardel.

Tramp je nagovestio i da šef njegovog kabineta Džon Keli možda i neće ostati do kraja njegovog mandata u Beloj kući. Tramp je u intervjuu za Foks njuz sandej, pohvalio radnu Kelijevu radnu etiku, ali je i naveo da "postoje neke stvari koje mu se ne sviđaju" koje on radi.

"Ima nekoliko stvari koje mu jednostavno nisu jača strana. To nije njegova greška. Nije mu to jača strana", rekao je Tramp, dodajući da je moguće da i sam Keli želi da ode.

Na pitanje da li će Kelija zadržati na funkciji do kraja svog mandata 2020. godine, Tramp je kratko odgovorio da bi to "moglo da se dogodi".

Tramp je naveo da je zadovoljan kabinetom, ali da razmišlja o promenama na "tri ili četiri ili pet pozicija".

Jedna od njih je funkcija ministarke za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen, čiji je odlazak, po svemu sudeći, neizbežan. Tramp je rekao da bi ona mogla ostati na toj funkciji, ali je stavio do znanja da bi želeo da bude odlučnija u ispunjavanju imigracione politike i jačanja pogranične bezbednosti.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track