TRAMP U NAPADU, A EVO GDE JE PUTIN! SVETSKI LIDERI KAO FUDBALERI: Pogledajte ko bi igrao na kojoj poziciji! URNEBESNO!
Foto: EPA, Reuters, AP, Profimedia

DRIM TIM

TRAMP U NAPADU, A EVO GDE JE PUTIN! SVETSKI LIDERI KAO FUDBALERI: Pogledajte ko bi igrao na kojoj poziciji! URNEBESNO!

Planeta -

Mnogi svetski lideri zaluđeni su fudbalom, najbitnijom sporednom stvari na svetu. Nemačka kancelarka Angela Merkel ne propušta bitne utakmice nemačke reprezentacije, mađarski premijer Viktor Orban često i zaigra fudbal kao i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Pokušajmo da zamislimo kako bi izgledalo da se jednog jutra svi svetski lideri probude kao fubaleri, a evo ko bi igrao na kojoj poziciji.

U timu bi na golu bio Viktor Orban. Nema nikakve dileme da bi između stativa stao mađarski premijer koji često sam za sebe navodi da brani evropske i hršćanske vrednosti.

Odbrambeni igrač bila bi britanska premijerka Tereza Mej jer nema tog napada koji u dve i po godine, otkad je postala premijerka, nije izdržala. Štoperi, mladi, lakonogi i svestrani bili bi austrijski premijer Sebastijan Kurc i njegov kanadski kolega Džastin Trudo. Prvi brani konzervativce Austrije od islamizma i masovnih migracija. Drugi pak izdržava napade Donalda Trampa i onih koji Kanadu ne vide kao otvorenu zemlju.

Dvoje zadnjih veznih bili bi nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin. Njih povezuje ih ćutljivost, smirenost i odličan pregled terena. Prodorna krila su predsednici Kine i Turske, Si Đinping i Redžep Tajip Erdogan, dvojica ideologa koji se ne libe da krenu napred kako bi promenili svoje zemlje, a onda i svet.

Kreativac jasno je, bio bi poslednji liberal Evrope, Emanuel Makron. Od njega bismo očekivali poslednji pas. A u poslednjoj trećini terena, kao napadači caruju američki predsednik Donald Tramp i vođa Severne Koreje Kim Džong-un. Prvi bi postizao malo pogodaka, a ulazio u puno prilika.

Trener bi mogao da bude papa Franjo.

Imate li vi neki predlog?

Kurir.rs/ Vecernji.hr

Foto: Profimedia, EPA, AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track