JEZIVO JE ŠTO NOSIMO ODEĆU ČOVEKA KOG SMO UBILI PRE 20 MINUTA: Procurili TRANSKRIPTI horor snimaka mučenja i ubistva novinara Kašogija!
Foto: Printscreen/ Youtube

MUČNO

JEZIVO JE ŠTO NOSIMO ODEĆU ČOVEKA KOG SMO UBILI PRE 20 MINUTA: Procurili TRANSKRIPTI horor snimaka mučenja i ubistva novinara Kašogija!

Planeta -

Turski mediji objavili su prve transkripte navodnih audio-zapisa poslednjih trenutaka Džamala Kašogija pre nego što je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra.

"Pusti mi ruku! Šta misliš da radiš?" navodi se u snimku razgovora.

Kašogi se navodno susreo sa četiri osobe, od kojih ga je jedan uhvatio za ruku čim je ušao u konzulat.

Četvorka je odvela Kašogija u upravnu "jedinicu B" konzulata. Više od troje ljudi im se tamo pridružilo, uključujući Mahera Abdulaziza Mutreba, navodnog vođe 15-člane grupe nazvane "jedinicom smrti".

"Izdajniče! Platićeš!", čuje se kako kaže se Mutreb, navodi turski sajt Haberturk.

Turski zvaničnici zaključili su da je ovaj glas Mutrebov tako što su ga uporedili sa uzorkom glasa koje je zabeležila granična policija Turske tokom njegovog ulaska u zemlju. Isti glas se čuje u telefonskim pozivima iz konzulata.

Zvuci premlaćivanja i mučenja praćeni su tišinom koja traje sat i 15 minuta. Zatim se čuje novi glas.

"Jezivo je nositi odeću čoveka kojeg smo ubili pre 20 minuta", čuje se naodno inženjer Mustafa al-Modaini, koji se u tom trenutku priprema da izađe van kao Kašogijev dvojnik.

On se žali da su Kašogijeve cipele premale za njega, a njegove kolege mu dozvoljavaju da nosi svoje patike, što je u velikoj meri ono što ga je i odalo vlastima.

Još nisu pronađeni ostaci tela Džamala Kašogija, novinara Vašington posta i kritičara vlasti u Rijadu.

Kurir.rs/ Haberturk

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track