Najnovije vesti

AMERIKANAC UBIJEN NA ZABRANJENOM OSTRVU BIO JE MISIONAR: Džon je želeo da preobrati divlje domoroce, ali odmah su ga zasuli strelama! VUKLI SU MU TELO PO OBALI SLAVEĆI POBEDU! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen Instagram/JohnChou

SAMOUBILAČKA MISIJA

AMERIKANAC UBIJEN NA ZABRANJENOM OSTRVU BIO JE MISIONAR: Džon je želeo da preobrati divlje domoroce, ali odmah su ga zasuli strelama! VUKLI SU MU TELO PO OBALI SLAVEĆI POBEDU! (VIDEO, FOTO)

Planeta

Džon Čau (27), Amerikanac kog su prošle nedelje ubili domoroci na izolovanom ostrvu Sentinelu, bio je misionar i sanjao je o tome da preobrati to agresivno pleme. 

Džon Čau je bio avanturista i Severni Sentinel ga je oduvek privlačio.

Znao je da je pristup ostrvu ilegalan, zabranjen, jer vlasti žele da očuvaju to izolovano pleme, koje bi pokosili savremeni bacili i virusi.

foto: Printscreen YouTube

Pretpostavlja se da pleme ima 150 pripadnika, a zna se da nikad nisu imali dodir sa civilizacijom. Ni indijska mornarica ne pokušava da dođe na ostrvo, a oni sami svakoga ko im se približi smatraju neprijateljem.

Kad je došao u Indiju, Čau je sakrio od policije da namerava da ode na Severni Sentinel.

"Odbijamo da ga zovemo turistom. Da, došao je s turističkom vizom, ali i sa posebnim ciljem - da propoveda na zabranjenom ostrvu", kaže Dependra Patak, šef policije ostrva Andaman i Nikobar. Patak kaže da je Džonu čamac pronašao prijatelj, inače lokalac, a našao je i šačicu ribara voljnog da ga prate na opasnoj ekspediciji.

"Jedan ribar nam je rekao da su plovili drvenim čamcem na motor i da su 15. novembra došli do ostrva", navodi Patak. Taj čamac je ostao otprilike kilometar od ostrva, a Čau je "kanuom došao do obale". Međutim, pripadnici plemena su ga zasuli strelama i izlomili su mu čamac. Njegovo telo pobednički su vukli po obali, ispričali su ribari koji su iz čamca u moru gledali šta se događa.

"On je za nas mučenik. Umro je za ljubav, hteo je da prenese tim ljudima lepe vesti o Isusu Hristu", kaže Remzi (22), Čauov prijatelj. On je potvrdio da je Čau bio svestan rizika, ali je znao da će, ako umre, otići u raj, kod Boga.

foto: Printscreen Instagram

Džona Čoua je na jednom pohodu ujela zmija, pa je završio u bolnici

Met Stejver, vođa misionarske organizacije Zavetničko putovanje (Covenant Journey), kojoj je Džon Čau pripadao, kaže da je Džon voleo ljude i Isusa.

foto: Printscreen Instagram

"Bio je spreman da položi svoj život da bi propovedao Isusa ljudima sa Severnog Sentinela. Još od srednje škole želeo je da otputuje tamo i da domoricima propoveda Isusa", kaže Stejver.

Kurir.rs/CNN

Foto: Printscreen Instagram/JohnChou, Printscreen YouTube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...