ZAHTEV POSADE ŠOKIRAO PUTNIKE POKVARENOG AVIONA: Posle 10 sati čekanja  na pisti, morali su da urade OVO da bi konačno poleteli (VIDEO)
Foto: Profimedia

nečuveno

ZAHTEV POSADE ŠOKIRAO PUTNIKE POKVARENOG AVIONA: Posle 10 sati čekanja na pisti, morali su da urade OVO da bi konačno poleteli (VIDEO)

Planeta -

Avion koji je trebalo da poleti iz Pekinga ka Varšavi 11. novembra ostao je na pisti zbog nepredviđenih kvarova na hidrauličnoj pumpi "boinga 787 drimlajner".

međutim kada je mehaničar koji je popravio "boing" tražio da mu se plati u gotovini, osoblje je navodno zatražilo od putnika da doniraju novac za popravku.

Putnici su skupili 520 dolara, što je bilo dovoljno za majstora koji je instalirao novu pumpu, tako da ne samo da su čekali 10 sati da polete već su platili i troškove popravke.

U saopštenju kompanije rečeno je da je osoblje pokušalo da "ubrza polazak" tražeći pomoć od putnika, kao i da su putnici dobili svoj novac nazad čim su sleteli u Varšavu.

"Iako je osoblje imalo dobre namere, sa stanovišta kompanije ova odluka je bila pogrešna", navodi se u saopštenju i dodaje da je putnicima ponuđena i nadoknada.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track