ČAVUŠOGLU: Tramp namerava da zažmuri na ubistvo novinara Kašogija
Foto: AP

UPOZORENJE

ČAVUŠOGLU: Tramp namerava da zažmuri na ubistvo novinara Kašogija

Planeta -

ANKARA - Turske vlasti ocenile su danas da izjave američkog predsednika o ubistvu novinara Džamala Kašogija ukazuju da Donald Tramp namerava da "zatvori oči" pred tim slučajem.

"Tramp na neki način kaže da zatvara oči pred ubistvom saudijskog novinara", izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu u izjavi za televiziji Si En En Turk (CNN-Turka).

Kašogi, kolumnista lista Vašington post, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gde je otišao po dokumenta za venčanje s turskom državljankom.

To ubistvo je u velikom meri pokvarilo sliku Saudijske Arabije i prestolonaslenika Muhameda bin Salmana, za kog mnogi smatraju da je odgovoran za taj zločin.

Tramp je nedavno rekao da američka Centralna obaveštajna agencije (Cia) nije uspela da sa sigurnošću utvrdi da li je saudijski prestolonaslednik naredio ubistvo novinara. Američki predsednik je rekao da to ubistvo neće uticati na "besprekorne" odnose izmedju dve zemlje pominjući da bi bilo "suludo" otkazati prodaju oružja u vrednosti od 110 milijardi dolara.

Čavušoglu je rekao da "nije sve u novcu" i dodao da je Saudijska Arabija važna i za Tursku, ali je "izvršeno planirano i užasno ubistvo".

Turski mediji su ranije preneli da postoji sumnja da je Kašogijevo telo rasparčano i rastvoreno u kiselini kako bi se uklonili svi tragovi.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track