Najnovije vesti

KORBIN NAJAVLJUJE: Sporazum o Bregzitu je loš, ostavlja Britaniju u najgorem od svih svetova, glasaćemo protiv!
Foto: EPA

nisu svi zadovoljni

KORBIN NAJAVLJUJE: Sporazum o Bregzitu je loš, ostavlja Britaniju u najgorem od svih svetova, glasaćemo protiv!

Planeta

Najveća britanska opoziciona stranka, Laburistička partija, glasaće u parlamentu protiv sporazuma o Bregzitu koji su danas usvojili lideri EU, izjavio je vođa laburista Džeremi Korbin.

Korbin je posle današnjeg samita EU rekao da je dogovor o razlazu, na koji je pristala britanska premijerka Tereza Mej, loš za Veliku Britaniju i da ostavlja tu zemlju "u najgorem od svih svetova".

On je naveo da je cilj laburista da obore sporazum o Bregzitu u parlamentu i da potom "rade sa drugima kako bi sprečili izlaz (Velike Britanije iz EU) bez sporazuma", za koji mnogi veruju da bi naneo veliku štetu britanskoj ekonomiji.

Laburisti će se boriti, dodao je Korbin, za "razuman sporazum" koji će uključiti trajnu carinsku uniju s EU, sporazum o jedinstvenom tržištu i garancije prava radnika, između ostalog.

foto: EPA

Uz protivljenje laburista, Mejova će znatno teže obezbediti većinu u britanskom parlamentu za usvojeni sporazum o Bregzitu.

Posle 17 meseci pregovora Londona i Brisela, lideri 27 zemalja EU usvojili su danas predlog "Sporazuma o povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske iz Evropske unije i Evropske zajednice za atomsku energiju".

Taj sporazum je 14. novembra usvojila vlada Velike Britanije, a o njemu sada treba da se izjasne britanski i Evropski parlament.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...