PUTIN O SVEMU OBAVEŠTEN! ŽESTOKA REAKCIJA KREMLJA NA SUKOB U CRNOM MORU: To je veoma opasna provokacija!
Foto: EPA/SERGEI KARPUKHIN, Profimedia

PESKOV O INCIDENTU

PUTIN O SVEMU OBAVEŠTEN! ŽESTOKA REAKCIJA KREMLJA NA SUKOB U CRNOM MORU: To je veoma opasna provokacija!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin primio je informacije o dešavnjima u Kerčkom moreuzu u realnom vremenu, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"To je bila ozbiljna provokacija i naravno, kompletne informacije (o incidentu) saopštene su (Putinu) kako juče tako i danas", rekao je Peskov.

On je rekao da je jučerašnji incident veoma opasna provokacija od strane Kijeva.

"To je veoma opasna provokacija od strane Kijeva, koja zahteva posebnu pažnju i specijalnu istragu", rekao je Peskov, preneo je TAS S.

On je naveo da ruski predsednik nema planove da razgovara telefonom oko incidenta u Kerčkom zalivu.

"Za sada ne", odgovorio je Peskov na pitanje da li Putin planira da razgovara telefonom sa stranim liderima o incidentu.

On se uzdržao od iznošenja pretpostavki da li će ruski i američki lider da se bave ovim incidentom kada se sastanu na smaitu G20.

"Ne znam, hajde da sačekamo", dodao je peskov, odgovarajući na pitanje da li će o tom pitanju razgovarati Vladimir Putin i američki predsednik Donald Tramp kada se budu sastali u Buenos Ajresu.

Peskov je izjavio i da Putin ne planira da sazove sastanak sa članovima Saveta za bezbednost Ruske Federacije zbog incidenta u Kerčkom moreuzu.

Ruske snage zaustavile su i privele u luku tri ukjrainska broda, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode, pri čemu je ranjeno šest ukrajinskih morana.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA i Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track