Najnovije vesti

OČEKIVANA REAKCIJA BRITANIJE: Osudili Rusiju za čin agresije! Ukrajinski parlament odložio sednicu o uvođenju ratnog stanja!
Foto: Profimedia

diplomatija

OČEKIVANA REAKCIJA BRITANIJE: Osudili Rusiju za čin agresije! Ukrajinski parlament odložio sednicu o uvođenju ratnog stanja!

Planeta

Velika Britanija optužila je danas Rusiju za "akt agresije" zbog incidenta u ome su zaplena tri ukrajinska broda sa posadama u Kerčkom moreuzu.

Taj incident je "dodatni dokaz o destabilizujućem ponašanju Rusije u regionu i kontinuiranom kršenju ukrajinskog teritorijalnog integriteta", rekao je portparol britanske premijerke, Džejms Slek, prenela je agencija AP.

On je dodao da "Rusiji ne sme biti dozvoljeno da upotrebi silu da bi izvršila jači pritisak na Ukrajinu".

Britanija je, takođe, pozvala obe strane da pokažu uzdržanost. Ruske snage su u nedelju zaplenile tri ukrajinska broda i zarobile 24 mornara u Kerčkom moreuzu.

Ukrajinska Vrhovna rada odložila je današnju sednicu na kojoj je trebalo da bude odobren ukaz o proglašenju ratnog stanja koji je potpisao predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Kako prenosi TASS, članovi nekoliko opozicionih stranaka su po početku sednice blokirali podijum u parlamentu i zahtevali detaljnu diskusiju o trenutnoj situaciji, nakon incidenta u Kerčkom moreuzu.

Opozicija smatra da je Porošenko doneo svoju odluku bez saglasnosti lidera parlamentarnih grupa, čime se krši procedura donošenja odluka.

Ruske snage su u nedelju zaplenile tri broda i zarobile 24 mornara na ukrajinskim plovilima u Kerčkom moreuzu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...