Najnovije vesti

POLJANSKI OPTUŽIO POROŠENKA ZA INCIDENT: Kako drugačije da zadrži vlast nego da Rusiju optuži za sve!
Foto: EPA / Justin Lane

vandredn asednica saveta bezbednosti

POLJANSKI OPTUŽIO POROŠENKA ZA INCIDENT: Kako drugačije da zadrži vlast nego da Rusiju optuži za sve!

Planeta

Zamenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim Nacijama Dmitrij Poljanski optužio je danas Ukrajinu za planiranje incidenta i rekao da je do njega došlo jer je popularnost ukrajinskog predsednika Petra Porošenka među glasačima veoma mala.

"Kako on može da održi vlast u tim okolnostima? Veoma je jasno - organizovana provokacija i još jednom optuživanje Rusije za sve, pumpanje sopstvenih ocena i isticanje sebe kao spasioca nacije", rekao je Poljanski na vanrednoj sednici SB UN, prenosi Rojters.

On je dodao i da Rusija nikada prva nije "ispalila hitac", ali da zna kako da se zaštiti.

foto: EPA / Justin Lane

Rozmeri Di Karlo zadoužena u UN za političke poslove rekla je na sednici da UN ne mogu same da potvrde šta se tačno desilo, ali da to preti da pogorša situaciju u i oko Ukrajine.

"Najoštrije tražimo od Rusije i Ukrajine da se uzdrže od bilo kakvih akcija ili retorike", rekla je ona i dodala da je neophodno sprečiti eskalaciju sukoba sa ozbiljnim posledicama.

Ruske snage zaustavile su i zaplenile tri ukrajinska vojna broda u nedelju, navodeći da su nelegalno ušli u ruske teritorijalne vode, dok Kijev tvrdi da njihovi brodovi ništa loše nisu uradili i optužuju Rusiju za vojnu agresiju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...