KANADSKI TINEJDŽER SE UDAVIO NA ČASU PLIVANJA: Njegovo telo ležalo 38 minuta na dnu bazena, niko nije primetio da ga nema (VIDEO)
Foto: Screenshot

horor

KANADSKI TINEJDŽER SE UDAVIO NA ČASU PLIVANJA: Njegovo telo ležalo 38 minuta na dnu bazena, niko nije primetio da ga nema (VIDEO)

Planeta -

Tinejdžer u Kvebeku se udavio na času fizičkog u gimnaziji i proveo je 38 minuta na dnu bazena, a da niko nije primetio. Izveštaj pogrebnika Luisa Normandina o smrti Blesinga Kloda Moukokoa prošlog februara kaže da kursevi plivanja u školi moraju biti bolje organizovani.

On kaže da nastavnici trebaju da dobiju minimalnu obuku ako daju časove plivanja, a spasilac treba da bude prisutan puno radno vreme tokom svih kurseva. Normandin preporučuje obustavu škole za plivanje dok se te mere ne ispoštuju.

Moukoko (14) bio je tek na svom trećem času u sklopu srednjoškolskog kursa ujutro 15. februara. Kao i mnogi od 19 učenika, nije znao da pliva.

Njegovi prijatelji kažu da je nesrećni mladić pokušavao da održi glavu iznad vode i da je imao problema u dubokoj vodi. Niko nije primetio da je učenik 8. razreda nestao kada je čas završen, a tek kada je stiglo drugomodeljenje, primetili su nešto na dnu bazena i misliili da je lutka.

Moukoko je dobio oštećenje mozga i smešten je u bolnici, a njegovo stanje se pogoršavalo do smrti 21. februara. Normandin u svom izveštaju kaže da bi bezbednost na vodi, a ne sticanje tehničkih veština plivanja, trebalo da bude glavni cilj obuke u ​​školama.

Kurir.rs/Globalnews

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track