SNIMAK OTKRIVA NOVE ŠOKANTNE DETALJE KAŠOGIJEVOG UBISTVA: Krvnike   savetovao DOKTOR, evo kako im je olakšao KOMADANJE NOVINARA (VIDEO)
Foto: EPA

čavušoglu tvrdi

SNIMAK OTKRIVA NOVE ŠOKANTNE DETALJE KAŠOGIJEVOG UBISTVA: Krvnike savetovao DOKTOR, evo kako im je olakšao KOMADANJE NOVINARA (VIDEO)

Planeta -

Ubicama novinara Džamala Kašogija rekli su da slušaju muziku dok su ga sekli živog, a jedan od njih rekao je da uživao u tome, rekao je turski ministar inostranih poslova citirajući audio-snimak ubistva.

Mevlut Čavušoglu rekao je da je lično preslušao audio-snimak koji potvrđuje grozne detalje o kojima se ranije pisalo o smrti kolumniste Vašington Posta Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Slušao sam to. Ubijen je u roku od sedam minuta. To je bilo namerno ubistvo", izjavio je Čavušoglu u intervjuu nemačkom Zidojče cajtungu. On je rekao da se doktor iz ekipe ubica obratio svom timu govoreći im da slušaju muziku dok su kasapili Kašogijevo telo. Jedan od njih je onda rekao da voli da seče ljude.

"Odvratno je", zaključio je Čavušoglu.

Različiti izvori već su iznosili gnusne detalje o Kašogijeviom ubistvu uključujući i navodnu upotrebu muzike kako bi blokirali njegove urlike jer je komadan živ.

Kašogi je ubijen početkom oktobra, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Alarm su prvi put pokrenuli turski zvaničnici. Tim od 15 Saudijaca je osumnjičen, a princa Muhameda bin Salmana optužuju se da lično naručio ubistvo.

Saudijski zvaničnici poriču da je prestolonaslednik imao saznanja o ubistvu i govore da su to uradili "odmetnici".

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track