PUTIN ŠALJE POJAČANJE! JOŠ JEDAN S-400 IDE NA KRIM: Moćno oružje stiže do kraja godine!
Foto: Profimedia, EPA

RUSIJA RASPOREĐUJE PVO RAKETE

PUTIN ŠALJE POJAČANJE! JOŠ JEDAN S-400 IDE NA KRIM: Moćno oružje stiže do kraja godine!

Planeta -

Još jedan divizion najnovijeg protivvazdušnog raketnog sistema S-400 "Trijumf" stići će na Krim do kraja godine, saopštio je načelnik pres-službe Južnog vojnog okruga Vadim Astafjev.

"Uskoro će novi kompleks zameniti raniji protivvazdušni kompleks", rekao je Astafjev, naglasivši da se to dešava u okviru modernizacije oružja.

Pripadnici 4. Armije Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane počele su da pripremaju tehniku za marš na stanicu pretovara, odakle će protivvazdušni kompleksi vozom biti dostavljen u bazu. Gde tačno, nije saopšteno.

Nedavno je na poligonu u Astrahanskoj oblasti uspešno izvođeno gađanje "Trijumfom".

Ranije je PVO Krima dobio tri diviziona S-400.

Podsetimo, u nedelju su tri broda ukrajinske ratne mornarice narušila Konvenciju UN o morskom pravu i presekla državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u ruske vode koje su bile privremeno zatvorene i u njima izvodili opasne manevre, ignorišući zahteve ruskih vlasti, usled čega je doneta odluka da se protiv njih upotrebi oružje.

Sva tri broda su zaplenjena, a uhapšena su 24 ukrajinska mornara, među kojima su bila i dva pripadnika ukrajinske bezbednosne službe.

Kurir.rs/ Agencije

Foto: Profimedia i EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track