VUK UJEO CRKVENJAKA ZA RUKU: Radio na groblju kad mu se prišunjala opasna životinja
Foto: Profimedia

tek slede analize

VUK UJEO CRKVENJAKA ZA RUKU: Radio na groblju kad mu se prišunjala opasna životinja

Planeta -

Policija na severu Nemačke je saopštila da je jedan seoski crkvenjak prijavio da ga je na groblju vuk ujeo za ruku, ali će to biti provereno laboratorijskom analizom tragova.

Taj 55-godišnjak tvrdi da je u ponedeljak, dok je radio na groblju u selu Štajnfeld u Donjoj Saksoniji, "osetio da ga je nešto otpozadi ujelo za šaku" i da se okrenuo i ugledao vuka, a da su malo dalje bila još tri.

Kaže da je uspeo da otrgne ruku iz čeljusti vuka i da rastera čopor.

On jeste zadobio povrede šake i lekar mu je previo ranu, ne ulazeći u to kako je nastala, ali je uzeo bris radi provere DNK.

Vukovi su istrebljeni u Nemačkoj, ali su pre nekoliko godina stigli novi čopori u Evropsku uniju gde su u mnogim zemljama zaštićena vrsta. To doseljavanje vukova, iako ekološki veoma važno i korisno, društveno je sporno jer ih mnogi smatraju opasnim, a delom i zato što povremeno prave štetu napadajući stoku.

Prema navodima Ministarstva za okolinu, u Donjoj Saksoniji ima 20 čopora, sa ukupno 170 do 180 vukova. Dugo se vodi debata da li ih treba i dalje štititi, ili dozvoliti povremen odstrel.

Kurir.rs/Beta Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track