LAŽNI PUTIN ŽARIO I PALIO NA TVITERU: Tači namagarčen, a ništa bolje nije prošao ni Berluskoni!
Foto: EPA, Printscreen Twitter

jedva ugašen

LAŽNI PUTIN ŽARIO I PALIO NA TVITERU: Tači namagarčen, a ništa bolje nije prošao ni Berluskoni!

Planeta -

Nepotvrđeni Tviter nalog, koji je navodno pripadao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, suspendovan je nakon što je šest godina bio neotkriven.

Nalog, "putinRF_eng", uspeo je da privuče više od milion pratilaca i pomenut je u tvitovima upućenim sa naloga poznatih ličnosti, uključujući bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, predsednika Kosova Hašima Tačija i bivše predsednice Argentine Kristine Fernandez de Kirčner.

"Mi smo suspendovali "putinRF" za lažno predstavljanje na osnovu važećeg izveštaja koje smo dobili od ruskih zvaničnika", objavio je Tviter.

Ranije ove godine, Kremlj je Udruženju za štampu potvrdio da pomenuti račun nije Putinov, niti je njime upravljao član njegovog tima.

Na lažnom nalogu su redovno objavljujivane fotografije i aktivnosti ruskog predsednika i opisu je pisalo da je zvaničan nalog, iako nije imao Tviterov plavi znak, koji korisnicima pomaže da znaju da li su to pravi nalozi poznatih ličnosti.

Lažno predstavljanje je protiv politike Tvitera, ukoliko nalog ne navodi da je to parodija, komentar ili nalog obožavaoca koji nije povezan sa pravom ličnošću.

Kurir.rs/Sydney Morning Herald

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track