LIKVIDACIJE U TIŠINI I TAJNOSTI: Američki specijalac potvrdio da se vodio tajni rat američkih i ruskih specijalaca u Siriji! (VIDEO)
Foto: AP

udarali jedni za druge

LIKVIDACIJE U TIŠINI I TAJNOSTI: Američki specijalac potvrdio da se vodio tajni rat američkih i ruskih specijalaca u Siriji! (VIDEO)

Planeta -

Džejms Džefri, specijalni predstavnik za Siriju, upitan da komentariše incidente između američkih i ruskih vojnika u Siriji potvrdio je da je bilo nekoliko takvih incidenata.

U jednom od njih američke trupe ubile su ruske vojne specijalce koji su radili za sirijsku vladu. Džefri je odbio da otkrije detalje incidenta, ali je otkrio da su se snage SAD i Rusije sukobile desetak puta u Siriji tokom rata, ponekad direktnom razmenom vatre.

Džefri je insitirao na tome da su sve trupe SAD u Siriji “legitimno” tamo i da se bore protiv ISIS-a, a da se svi sukobi sa Rusijom drže pod parolom da SAD “ima pravo na samoodbranu”.

Rusija nije ovo komentarisala. Možda je najčudnije od svega, čak i više od incidenta kada je SAD ubio ruske vojne specijalce, da su ovi sukobi u velikoj meri prošli neopaženo. Džefri je odbio da da detalje, ali deluje da veliki deo sukoba SAD i Rusije ipak neće proći bez medijskog otkrivanja.

Postoji i nekoliko insajderskih informacija da su i ruski specijalci u nekoliko navrata likvidirali grupe američkih specijalaca izmešanih sa džihadistima ali se o ovome ne iznose zvanične potvrde događaja.

Kurir.rs/ Webtribune/HHA

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja