MAKRON SA SAUDIJSKIM PRINCOM MUHAMEDOM NA G20: Ubistvo novinara Kašogija glavna tema razgovora zvaničnika
Foto: EPA

SUSRET U Buenos Ajresu

MAKRON SA SAUDIJSKIM PRINCOM MUHAMEDOM NA G20: Ubistvo novinara Kašogija glavna tema razgovora zvaničnika

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron imao je kratak razgovor sa saudijskim princom prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom.

Makron je na sastanku rekao da Evropa želi da se međunarodni stručnjaci uključe u istragu o ubistvu novinara Džamala Kašogija i naglasio potrebu za mirnim rešenjavanjem konflikta u Jemenu, saopštili su izvori bliski Makronu.

Predsednik Francuske je prvog dana samita Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja - G20 na marginama tog skupa "imao kratak i iskren razgovor sa saudijskim princom", naveli su isti izvori i dodali da su njih dvojica razgovarali o ubistvu Kašogija i situaciji u Jemenu, kao i o ceni nafte.

To je prvi sastanak dvojice zvaničnika od 2. oktobra kada je u saudijskom konzulatu u Istanbulu ubijen Kašogi. U Buenos Ajresu održava se samit G20. G20 čine 19 zemalja i Evropska unija, među kojima Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Saudijska Arabija, Južna Afrika, Južna Koreja, Turska, Velika Britanija i SAD.

Kurir.rs/ Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track