IZVEDENA NEVEROVATNA OPERACIJA LICA, POGLEDAJTE SLIKE: Imam nos i lice i konačno mogu da se smejem (UZNEMIRUJĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Profimedia

USPEH LEKARA

IZVEDENA NEVEROVATNA OPERACIJA LICA, POGLEDAJTE SLIKE: Imam nos i lice i konačno mogu da se smejem (UZNEMIRUJĆE FOTOGRAFIJE)

Planeta -

Kamerun Andervud je muškarac na kom je izvedena operacija lica, a on nakon te složene operacije kaže da ga ljudi više ne zagledaju na ulici kao pre.

Andervud je 2016. godine pokušao samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, a samo 18 meseci kasnije izvedena je operacija transplantacije lica.

Ovu operaciju predvodio je doktor Eduardo Rodriguez, koji je rekao da je uz povoljnu medicinsku prognozu, Kamerunova odlučnost da preživi pomogla da operacija bude što uspešnija.

"Na kraju, sve se svodi na pacijenta. Kamerun se trudio i uradio je ono što je bilo nužno", rekao je.

Ova transplantacija je treća koju je obavio dr Rodrigez i kaže da je relativno kratak vremenski period u kojem je Kameron živeo sa svojim povredama takođe bio glavni faktor u njegovom oporavku.

"Kameron nije živeo sa svojom povredom tokom decenije ili duže kao većina drugih primalaca transplantacije lica", kaže on.

Kameron je javno govorio na jednom panelu, dve godine kasnije nakon što je pokušao da se ubije 2016. godine. U tom pokušaju izgubio je nos i većinu donje vilice.

"Veoma sam zahvalan što sam dobio transplantaciju lica zato što mi daje drugu šansu u životu", rekao je 26-godišnjak na konferenciji za novinare, koja je u četvrtak održana u Njujorku.

"Imam nos i usta, tako da sam u mogućnosti da se osmehnem, da ponovo pričam i jedem čvrstu hranu", rekao je on.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track