DRASTIČNA PAPINA PORUKA GEJ SVEŠTENICIMA: Idite iz crkve ako ne možete da se suzdržite!
Foto: AP

poziva na celibat

DRASTIČNA PAPINA PORUKA GEJ SVEŠTENICIMA: Idite iz crkve ako ne možete da se suzdržite!

Planeta -

Muškarci s duboko ukorenjenim homoseksualnim sklonostima ne bi smeli da budu primljeni u svešteničke redove, a sveštenicima koji su aktivni homoseksualci bilo bi bolje da odu iz Crkve nego da vode dvostruki život, poručio je papa Franja u novoj knjizi.

Papa je to kazao u dugom intervjuu sa španskim sveštenikom Fernando Pradom objavljenim u knjizi “Snaga poziva”, u kom govori o izazovima života u Crkvi danas.

Knjiga bi trebala biti objavljena ove nedelje na nekoliko jezika. Papa je rekao da ga homoseksualnost u Crkvi "zabrinjava".

"Pitanje homoseksualnost je jako ozbiljno", rekao je, dodajući da oni kojima je poverena dužnost da pripremaju muškarce za sveštenike moraju biti sigurni da su kandidati "humano i emocionalno zreli" pre nego ih se zaredi.

To se odnosi i na žene koje žele da postanu časne sestre. U Katoličkoj Crkvi svešteenici i opatice moraju da se se zavetuju na celibat.

Rimokatolička crkva smatra da homoseksualne sklonosti nisu greh same po sebi, ali dela jesu. Papa laže da “tome nema mesta” u životima sveštenika i opatica.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track