DUTERTE  PRIZNAO DA KORISTI MARIHUANU: A onda je novinare ŠOKIRAO DODATNO
Foto: Profimedia, EPA

mala šala

DUTERTE PRIZNAO DA KORISTI MARIHUANU: A onda je novinare ŠOKIRAO DODATNO

Planeta -

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte po sopstvenom priznanju koristi marihuanu da bi ostao budan tokom dugotrajnih i zamornih samita. Odmah je pojasnio da se samo šali.

Duterte se pred novinarima osvrnuo na samit ASEAN-a koji je održan prošlog meseca u Singapuru.

Rekao je da je učestvovanje na takvim sastancima na vrhu, koji znaju da potraju i čitav dan neretko vrlo naporno, zbog čega on, kazao je, "koristi marihuanu kako bi ga održala budnim", ali je odmah potom pojasnio je da se šali.

"Nemojte reći da sam vam ja rekao, ali brunejski sultan Hasanal Bolkiah redovno zaspe na takvim skupovima, ali čovek je talentovan...., pa niko i ne primeti", rekao je novinarima, trudeći se da ih osvoji duhovitim pošalicama.

Marihuana je na Filipinima ilegalna, a u zemlji već dve godine traje velika akcija suzbijanja narkotika koju provode snage bezbednosti u skladu s naredbama Duterteove administracije. Od 2016. u takvim akcijama je ubijeno gotovo 5.000 ljudi.

Filipinske i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava ističu da Duterteova administracija na ovaj način čini zločin protiv čovečnosti.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track