Najnovije vesti

IZBO SUPRUGU 24 PUTA NA ULICI, ZAPALIO CIGARETU I ČEKAO POLICIJU: Hrvat osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU u Nemačkoj! (FOTO)
Foto: Profimedia

BEZ EMOCIJA NA SUĐENJU

IZBO SUPRUGU 24 PUTA NA ULICI, ZAPALIO CIGARETU I ČEKAO POLICIJU: Hrvat osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU u Nemačkoj! (FOTO)

Planeta

"Ubijena Marina Brkić (43) 25 godina je trpela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam svog supruga. Kada mu je rekla da je dosta i da želi da okonča brak on ju je izbo nožem, 24 puta", rekao je sudija suda u Minhenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne.

Josip je izricanje kazne slušao bez emocija.

Josip i Marina su se venčali 1992. godine u Hrvatskoj i dobili su tri sina. Josip je zlostavljao Marinu i njihovog najstarijeg sina, a jednom je bez povoda nožem zaklao njihovog psa. Smetalo mu je što je njihov ljubimac lajao. Pošto je otišao u prevremenu penziju, Josip je počeo još više da pije. Marina je zbog toga morala da brine da porodica ima novac za život.

Godine 2016. je otišla u Minhen gde je radila kao kuvarica i čistačica u dečjem vrtiću. Josip je došao za njom u Nemačku i obećao da više nikada neće da pije i da će pronaći posao. Ali, uskoro se vratio starim navikama. Marinu je tukao i pio je. U septembru 2017. toliko je jako udario da je ostala gluva na jedno uvo. Udario ju je jer joj je kasnio voz podzemne železnice i došla je nešto kasnije s posla nego obično.

Marina je 24. novemra 2017. godine rekla Josipu da mora da se vrati u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on je krenuo za njom. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svom zahtevu. Kada je htela da krene dalje ubio ju je nasred ulice.

Ubadao ju je tako jako u prsa da joj je slomio neke kosti. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano.

"Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje dece", poručio je sudija Josipu.

Na presudu ima mogućnost žalbe.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...