Najnovije vesti

MILICIJA LUGANSKA UPOZORAVA: U Donbas stigli vojnici u uniformama NATO! Tenkovi i haubice se gomilaju na kontakt-liniji! (FOTO)
Foto: Reuters / Gleb Garanich

NOVA VOJSKA

MILICIJA LUGANSKA UPOZORAVA: U Donbas stigli vojnici u uniformama NATO! Tenkovi i haubice se gomilaju na kontakt-liniji! (FOTO)

Planeta

Narodna milicija samoproglašene Luganske Narodne Republike zabeležila je na teritoriji pod kontrolom Kijeva u Donbasu nepoznate jedinice vojske u uniformama NATO, saopštio je načelnik pres-službe Narodne milicije LNR Jakov Osadčij.

"U oblasti odgovornosti 72. brigade u selu Svetlodarsko stigao je odred od 28 ljudi, opremljenih u uniformu po uzoru na NATO“, precizirao je on.

 

Osadčij je dodao da "situacija u zoni odgovornosti Narodne milicije LNR ima tendenciju zaoštravanja“.

 

Ranije su samoproglašene republike saopštile da Oružane snage Ukrajine koncentrišu snage na kontakt-liniji za prebacivanje prema granici sa Rusijom.

foto: Reuters / Gleb Garanich

Situacija na jugoistoku Ukrajine pogoršala se nakon uvođenja ratnog stanja u deset oblasti zemlje.

 

Osadčij je istakao da su ukrajinske snage 59. brigade razmestile tenkove i samohodne artiljerijske sisteme "Akcija“ u stambenoj oblasti sela Stanica Luganska u Donbasu.

 

U naselju Sčastje (kontakt-linija) na teritoriji termo-elektrane nalaze se tri jedinice raketnih lansirnih sistema "Grad", a na gradskom stadionu raspoređeno je šest haubica D-30“, dodao je on.

foto: Reuters / Gleb Garanich

Portparol narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike Danil Bezsonov saopštio je da su ukrajinske bezbednosne snage prebacile sedam tenkova na jug Donbasa.

 

"Naši posmatrači u Marijupolju zabeležili su dolazak sedam tenkova T-64 na železničku stanicu“, rekao je Bezsonov.

 

Ranije je Ministarstvo odbrane DNR izjavilo da se ukrajinske snage pripremaju za ofanzivne operacije u dva pravca u Donbasu. Ove operacije trebalo bi da omoguće prolazak jedinica Oružanih snaga Ukrajine do granica sa Rusijom.

 

Kurir.rs / Sputnjik

Foto: Reuters / Gleb Garanich

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...