OTKRIVENI DETALJI BEKSTVA PRINCEZE DUBAIJA: 7 godina planirala da pobegne od oca, pa se obratila francuskom špijunu! Usledila je filmska priča! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

mnoge stvari su i dalje pod velom tajne

OTKRIVENI DETALJI BEKSTVA PRINCEZE DUBAIJA: 7 godina planirala da pobegne od oca, pa se obratila francuskom špijunu! Usledila je filmska priča! (VIDEO)

Planeta -

Još u martu ove godine, svetski mediji su preneli da je ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum (33) nestala u Indiji nakon što je organizovala svoje bekstvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bivši marinac, Erv Žober, u dokumentarcu "Bekstvo iz Dubaija" podrobno je opisao kako je upoznao Latifu i pomogao joj da napusti zemlju.

Sa publikom je podelio i poruke koje razmenjivao sa Latifom u kojima je poručila da bi "pre umrla, nego da se vrati strogom ocu koji je kontrolisao njen život".

Podsetimo, Latifa je ćerka šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara emirata Dubaija.

U videu koji je objavila u martu, "princeza Dubaija", kako je nazivaju, objašnjava da nema slobodu da živi sopstveni život i da je "tamničena, mučena, prebijana i cenzurisana celog svog života".

Tvrdila je i da je njena sestra, tokom jednog putovanja u Britaniju, pokušala da pobegne, ali je uhvaćena dva meseca kasnije i vraćena nazad u UAE gde je zatočena i drogirana kako ne bi više pravila probleme.

Kako bi ostvarila svoje planove, Latifa se 2011. godine obratila francuskom biznismenu i bivšem mornaričkom oficiru Žoberu koji je kao tajni agent radio za francusku obaveštajnu službu do 1993. godine kada se preselio na Floridu i pokrenuo kompaniju za proizvodnju i upravljanje rekreativnim podmornicama.

Zbog optužbi o proneveri, morao je da napusti UAE 2008. godine i to na filmski način - u gumenom čamcu. Zato se Latifa obratila baš njemu pitavši ga da joj pomogne da učini isto. Svoje bekstvo pripremala je oko 7 godina.

Dugo su se dopisivali o detaljima, a ona je rekla da je imala oko 400.000 dolara ušteđevine.

2014. godine, Latifa je upoznala Tinu Jauhiainen koja je trebalo da joj drži časove kapoere. Brzo su se sprijateljile, pa je Tina odlučila da joj pomogne. Jednog dana, Latifa se presvukla, stavila naočare za sunce i tako su se njih dve uputile u Oman. Plovile su čamcem i džet-skijem do međunarodnih voda gde ih je čekao Žober na jahti.

Planirali su se da se zapute u Gou, u Indiji, gde je Latifa htela da zatraži politički azil.

Međutim, 4. marta, na jahti su se pojavili naoružani muškarci. Vraćeni su UAE, a Tina i Žober su pretučeni i ispitivani oko 20 sati dnevno. Pustili su ih posle 2 nedelje. Morali su da potpišu dokumente u kojima tvrde da se ništa slično nije dogodilo.

Od tada, Latifi se izgubio svaki trag. Niko od prijatelja se nije čuo sa njom, nije viđena u javnosti. Njeni profili na društvenim mrežama su ugašeni. Takođe, vlasti Dubaija se nisu oglašavale o celom slučaju, ali je jedan izvor rekao da je "Latifa sa porodicom i da je odlično".

Kurir.rs/Gardijan Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track