BLIZANKE (14) POSTALE ŽIVI KOSTURI: Modna agencija zahtevala da smršaju na 36 KILOGRAMA, sada im se doktori BORE ZA ŽIVOT (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

NIKO NIJE SHVATAO OZBILJNO

BLIZANKE (14) POSTALE ŽIVI KOSTURI: Modna agencija zahtevala da smršaju na 36 KILOGRAMA, sada im se doktori BORE ZA ŽIVOT (FOTO)

Planeta -

Ruski lekari se bore za život anoreksičnih bliznakinja Maše i Daše Lebedeve (14) nakon što su njih dve, po zahtevu modne agencije, smršale na 36 i 40 kilograma i završile u trodnevnoj komi.

Devojčice su hitno prebačene na intenzivnu negu u bolnicu u Moskvi kada su postale “živi kosturi” kojima niko u rodnom Lipecku nije hteo da pomogne. One su ležale kući i praktično čekale da umru, a čak su i doktori odbijali da intervenišu dok uzbunu u javnosti nije podigla aktivistkinja za pomoć osobama sa poremećajem ishrane Marija Kohno.

"Niko nije želeo da pomogne devojčicama. Majka je išla od vrata do vrata, ali bolnice su ih uporno odbijale. Obratila se i voditeljki Eleni Mališevoj, kao i Prehrambenom institutu u Moskvi, ali niko nije hteo da se bavi “živim leševima” rekla je aktivistkinja koja je na kraju jedina uslišila očajničke molbe majke.

Kohno, inače i sama bivša manekenka, otkrila je da su iz agencije tražili da se devojčicama vide jagodične kosti kako bi dobile više prilika za slikanje. Zbog toga su prvo smršale oko pet kilograma (imale su oko 50 kg), jele su isključivo hranu spremljenu na pari, i to ne posle 17 časova.

Огромное количество людей пишут в директ, после того, как узнали мою историю про анорексию. . А я пишу о случае, из-за которого я плачу уже 2 дня!!! Две близняшки Маша и Даша из Липецка , по 14 лет, занимались в модельном агентстве. Даша худее, чем сестра, Маша с детства была круглее. Но при этом обеим близняшкам в агентстве сказали сбрасывать вес на 5 кг, чтобы были видны скулы, на тот момент они весили около 50кг. . Девочки сели на диету, не ели после 5 вечера и готовили все на пару. Постепенно порции и количество приемов пищи начали уменьшаться. И Даша, которая была везде отличницей, сбросила вес до 36кг, Маша пыталась ее догнать и похудела до 40кг. Это критический вес для девочек, у всех он разный. Сестёр забрали в больницу, где обкололи транквилизаторами, после чего Даша впала в кому. 3 дня она была в бессознательном состоянии, а как пришла в себя, мама увезла дочек домой. . За лечение девочек никто не берётся, куда мама только не обращалась, больницы, госпитали им отказывают. Если Маша ещё может вставать, то Даша уже лежит и не поднимает голову. Мама Маши и Даши звонила в программу Елены Малышевой @malysheva.live, просила помочь, также связывалась с НИИ питания РАМН, но везде также получала отказ, с «живыми трупами» никто не хотел связываться. . Их сестра позвонила мне в отчаянии, а я уже связалась с Андреем Малаховым @malakhov007 и Андрей обещал подумать, смогут ли они с редакцией программы помочь близнецам. Пишу про эту тяжёлую ситуацию, для того, чтобы как можно больше людей узнали о Маше и Даше и при помощи ТВ нашлись люди, которые смогут спасти девочек, которые лежат и умирают дома. Мама бросила работу и сидит с больными сёстрами дома. . Обратите также внимание на то, не теряет ли никто из ваших близких стремительно в весе?? Пока ещё ситуация не стала необратимой, важно как можно раньше выявить анорексию. . #анорексиядневник #анорексия #анорексиязло #булимия

A post shared by Мария Кохно (@marynova888) on

Majka je uzela slobodne dane i praktično ih jurila po kući sa hranom, ali uzalud. Sada je na lekarima da ih izvuku sa ivice smrti, kada srce može da im stane u svakom trenutku.

"Maša može da ustane, ali Daša samo leži i nema snage ni glavu da podigne", Kohno opisuje stanje dece.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track