Najnovije vesti

DANJU UGLEDNI PUKOVNIK, NOĆU MANIJAK I UBICA: Kanadski pilot koji je prevozio kraljicu Elizabetu počeo sa krađom donjeg veša, a završio kao SILOVATELJ I ZVER (VIDEO)
Foto: YT screenshot

šok

DANJU UGLEDNI PUKOVNIK, NOĆU MANIJAK I UBICA: Kanadski pilot koji je prevozio kraljicu Elizabetu počeo sa krađom donjeg veša, a završio kao SILOVATELJ I ZVER (VIDEO)

Planeta

Najnovija epizoda nove emisije na američkom kanalu CBS “Glas ubice” koja nosi naslov “Pukovnik”, a koju vodi škotski kriminolog Dejvid Vilson, posvećena je "uzornom" pripadniku Kanadskog kraljevskog ratnog vazduhoplovstva, komandantu iz vazduhoplovne baze u Trentonu, najveće u zemlji.

Rasel Vilijams je bio je nosilac ordena za zasluge i prevozio je važne ličnosti, među kojima i britansku kraljicu Elizabetu II i princa Filipa.

Međutim, vodio je dvostruki život: bio je oficir, ali je takođe prešao put od sitnih provala i krađe ženskog donjeg veša, do ubistva i silovanja, a priveden je pravdi kao 55-godišnjak 2010. godine, nakon što je priznao zločine.

"Bio je fascinantan zbog niza različitih razloga. Reč je o čoveku koji je komandovao najvećom vazduhoplovnom bazom u Kanadi pre nego što je uhapšen 2010",  kaže Vilson i otkriva da je Vilijams korak po korak postao silovatelj i ubica.

"Čovek se ne probudi tek tako i odluči da će nekoga ubiti, oteti ga i vezati. Takvo seksualno devijantno ponašanje postojalo je u njegovoj prošlosti veoma dugo. Vilijams je školski primer razvoja devijantnog ponašanja", kaže on.

Vilijams je prvo krao ženski donji veš. Onda je počeo da ga oblači. Posle toga je provaljivao u stanove da bi krao taj donji veš, a onda se slikao kod kuće obučen u njega.

Onda je počeo da upada u stanove, vezivao žrtve i na kraju ubijao.

Slučaj “Vilijams” je šokirao Kanadu. Uprkos visokoj vojnoj funkciji, u okviru koje je, između ostalog, komandovao na svečanosti povodom dočeka tela vojnika poginulih u Avganistanu, odgovoran je za više od 80 provala.

Bio je oženjen uglednom poslovnom ženom, a 2007. je počeo da upada u komšijske kuće, krade donje rublje i slika se u njemu. Godine 2009. napastvovao je dve žene.

Iste godine, u novembru upao je u stan kaplara Mari-Frans Komo, koja mu je bila potčinjena u bazi Trenton. Pre nego što ju je ubio, podvrgnuo ju je zastrašujućem mučenju, a sve to je snimio i fotografisao. Pošto se vratio svakodnevnom poslu, Vilijams, inače, rođen u Bromgrouvu, u Vusterširu, poslao je njenom ocu telegram saučešća.

U januaru 2010. obio je stan Džesike Lojd, koju je takođe brutalno napao, a zatim ubio i otarasio se njenog tela. Kada je prijavljen njen nestanak, organizovana je potera, ali telo nije nikada nađeno. U polju, u blizini njene kuće, nađeni su karakteristični tragovi guma, za koje se ispostavilo da odgovaraju točkovima Vilijamsovog “nisana patfajnder”.

Tada ga je ispitao inspektor Džim Smit iz Policije Ontarija.

Originalni policijski audio-snimci intervjua oživeli su zahvaljujući tehnici sinhronizacije, a na snimcima se vidi kako se Vilijams, koji nije znao za dokaze, od vojnog komandanta punog samopouzdanja pretvara u čoveka koji shvata da nema izlaza i na kraju priznaje višesturka ubistva i otkriva gde je sakrio telo Džesike Lojd.

Kurir.rs/Daily record

Foto: YT Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...