BERMUDSKA MISTERIJA KONAČNO REŠENA?! Evo koje sile deluju u Đavoljem trouglu! Vanzemaljci lažno optuženi! (VIDEO)
Foto: Profimedia

GLAS RAZUMA

BERMUDSKA MISTERIJA KONAČNO REŠENA?! Evo koje sile deluju u Đavoljem trouglu! Vanzemaljci lažno optuženi! (VIDEO)

Planeta -

Bermudski trougao od davnina je privlačio pažnju čovečanstva zbog neobjašnjivih nestajanja brodova, aviona i sličnih jezivih fenomena.

Poznat je i kao Đavolji trougao, Trougao smrti itd., a to su nezvanični nazivi za morski trougao između Bermuda, Floride i osotva Portorika u Atlantskom okeanu.

Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. veka, a za sve njih karakteristično je da olupine i putnici nikada nisu pronađeni. Postavlja se pitanje jesu li stvarno u te nestanke umešane neke misteriozne sile, prelasci u paralelne svetove, vanzemaljci, ili su dobro istrenirani gusari odgovorni za napade i otmice, ili, možda nešto treće?!

Jedan od prvih zvaničnih nestanaka zabeležen je u martu 1918, kada je nestao jedan od najvećih brodova tog doba "Ju-Es-Es Sajklops". Toj grdosiji se izgubio svaki trag na putu os Barbadosa prema Norfolku.

Najmisteriozniji nestanak u Bermudskom trokutu dogodio se u decembru 1945. godine, kada je nestalo pet najsavremenijih vojnih aviona "TBM Avendžer" sa 14 članova posade. Da misterija bude još veća, samo par sati kasnije nestao je bez traga i jedan od aviona koji su im poslati u pomoć sa posadom od 30 članova. Za svima njima tragalo se pune dve nedelje i avionima i brodovima, ali nažalost, bezuspešno.

Proteklih decenija na tom fantomskom području nestali su: avion "Star tajger" (1948), britanski transporter "Jork" (1952), civilni teretni avion (1966), dva "Stratotankera" (1963), tanker "Silvia L. Osa" (1976) itd.

Svim ovim misterijama zajedničko je da je u vreme nestanka bilo lepo vreme, piloti ili kapetani broda nikada nisu pozvali pomoć, a do dana današnjeg nisu pronađeni ostaci nestalih brodova ili aviona.

Stoga, dati odgovor na gore postavljeno pitanje, zaista je teško, ali nešto je jasnije ako se da prednost logičnijim i racionalnijim teorijama, kao što je ona da u Bermudskom trouglu nema nikakvih paranormalnih pojava, već da za nestanke krivi moderni pirati. Problem je jedino što ova teorija baš ne drži vodu jer bi se kad-tad pojavili ostaci otetih ljudi ili brodova.

Nekako, teorija da je za ove nestanke odgovorna za sada nepoznata materija koja je sastavni deo morske vode zvuči primamljivo i racionalno, ali tek je treba pomno naučno dokazati. Najrealnija teorija je da su odgovorni gasovi kao što je metan koji prirodno isparavaju iz podvodnih stena, pa na površini stvaraju mehurove, koji mogu da prevrnu brod.

Ne smemo da zaboravimo ni delovanje snažne Golfske struje, koje može biti uzrok velikim katastrofama, a možete samo da zamislite šta sve može da se dogodi kad bi se ove nabrojene pojave iz tri teorije spojile u jedno razorno delovanje sila prirode i zakona fizike i srodnih nauka.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja