UBIO JE MLAĐEG BRATA I NJEGOVU PORODICU USRED NOĆI: Kako bi prikrio brutalan zločin odlučio se za jeziv plan, ali je policiji sve bilo sumnjivo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ceo nju džerzi u šoku

UBIO JE MLAĐEG BRATA I NJEGOVU PORODICU USRED NOĆI: Kako bi prikrio brutalan zločin odlučio se za jeziv plan, ali je policiji sve bilo sumnjivo (VIDEO)

Planeta -

Pol Kaneiro, Amerikanac iz Nju Džerzija, pojavio se na sudu zbog ubistva brata Kita, i njegove žene, ćerke (8) i sina (11).

Pol i Kit bili su više od braće – zajedno su poslovali, išli na odmore i živeli su na oko 15 kilometara udaljenosti jedan od drugog.

Međutim, dva dana pred Dan zahvalnosti, dogodio se strašan zločin. Pol Kaneiro (51) optužen je da je ubio porodicu svog mlađeg brata posle čega je zapalio njihovu kuću kako bi zataškao zločin.

Pol je potom zapalio i sopstvenu kuću, sa ženom i ćerkama koje su bile unutra, kako bi izgledalo da je čitava porodica na nečijoj meti. Njegova porodica je izašla bezbedno iz zapaljene kuće. Pol je trenutno u pritvoru gde čeka suđenje, a tvrdi da je nevin.

foto: Youtube/Printscreen

Ubistvo porodice Kaneiro šokiralo je zajednicu a nekoliko obrta u slučaju uznemirilo vlasti. Dva požara istog dana u kućama dva brata bila je prevelika slučajnost koja se za nekoliko dana pokazala kao jedan od najbrutalnijih zločina.

Pol Kaneiro pojavio se ispred kuće svog brata vredne 1,5 miliona dolara negde između ponoći i 5 ujutro, naoružan nožem i pištoljem. Braća su bila napolju kad je došlo do sukoba. Pol je ispalio nekoliko metaka i pogodio Kita.

Ubijeni brat Kit i njegova supruga
Ubijeni brat Kit i njegova suprugafoto: Youtube/Printscreen

Nije poznato da li su se posvađali ili potukli, ali pucnjavu niko nije čuo. Pol je potom ušetao u kuću i pronašao Kitovu ženu Dženifer. Ubio ju je pucnjem iz pištolja i izbo nožem, nakon čega je izbo njihovu decu, 11-godišnjeg Džesija i 8-godišnju Sofiju.

Potom je uzeo neke papire i zapalio vatru u podrumu, pa se po mraku vratio svojoj kući. Polio je dvospratnicu benzinom i zapalio dok je njegova porodica spavala unutra. Do 5 ujutro vatrogasci i policija su bili na putu do Polove kuće. Neko je video dim i pozvao ih. Kad su stigli, Pol je sa ženom i ćerkama već bio napolju. Svi su bili nepovređeni.

Advokat je rekao da je Pol pomogao porodici da pobegne kad je izbio požar. Posle 12 sati ispitivanja u policijskoj stanici, Pol je uhapšen.

Njegov plan je u početku funkcionisao – vlasti su objavile da je porodica na meti i da su žrtve ubistva, dok je on sedeo u pritvoru, optužen da je zapalio sopstvenu kuću. Posumnjalo se da je umešan u smrt svog brata i njegove porodice. Više od nedelju dana nakon masakra Pol je optužen za ubistva. Preti mu doživotna robija, a tužioci kažu da je radio sam i da nije u pitanju organizovani kriminal.

foto: Youtube/Printscreen

Problemi između dva brata nastali su zbog novca. Radili su zajedno tri decenije, nakon što je Kit osnovao tehnološku konsultantsku kompaniju i zaposlio Pola kao prvog radnika. Kompanija je bila veoma uspešna – na listi klijenata bila su imena poput “Sitigrupe” i “JP Morgan Čejsa”.

foto: Youtube/Printscreen

Tužioci smatraju da je biznis zapao u probleme i da je motiv ubistva finansijske prirode. Vlasti nisu pružile više detalja, ali je rečeno da je pokrenuta istraga njihovog poslovanja. Polovi advokati kažu da je njihov klijent pogrešno optužen i da “nema apsolutno ništa sa ovim užasnim zločinima”.

foto: Youtube/Printscreen

"Nema nijednog razloga u svetu da je Pol Kaneiro počinio te zločine. On nikada ne bi povredio bilo kojeg člana svoje porodice", naveli su advokati, dodajući da Pol i Kit nisu bili samo braća i poslovni saradnici već i najbolji prijatelji i jedan drugome kumovi na venčanju.

Kurir.rs/Njujork post Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja