Olandova sadašnja tvitom potkačila bivšu
Foto: BETA

Skandal

Olandova sadašnja tvitom potkačila bivšu

Planeta -
"Znao sam da bi ona jednoga dana mogla da učini nešto slično, ali tako težak udarac nisam očekivao", priznao je Toma Oland, sin šefa francuske države

PARIZ - Šokantan "tvit" koji je partnerka francuskog predsednika Fransoa Olanda Valeri Trirveler postavila uoči parlamentarnih izbora u Francuskoj prošlog meseca "uništila je reputaciju normalnog predsednika koju je on izgradio", smatra Olandov najstariji sin.

Toma Oland (27) kazao je da je njegov otac bio "preneražen" kada je video "tvit" kojim je njegova partnerka pružila podršku disidentu koji se nadmetao sa Segolen Roajal, bivšom Olandovom partnerkom i majkom četvoro njegove dece, preneo je AFP.

"Ono što kritikujem u vezi sa njenim 'tvitom' je to što je privatni život izneo u javnu sferu", rekao je najstariji sin francuskog šefa države, u komentaru koji je ove nedelje objavio francuski list Poan, istakavši da razume svog oca, jer "on mrzi da se njegov privatni život iznosi u javnost".

"Znao sam da bi ona jednoga dana mogla da učini nešto slično, ali tako težak udarac nisam očekivao", priznao je Toma Oland, inače pravnik po profesiji.

Savet koji je Oland mlađi dao Valeri Trirveler bio je da više ne "tvituje", navodi francuska agencija, podsetivši da je francuska štampa njenu provokativnu poruku na popularnoj društvenoj mreži nazvala "prvim gafom nove prve dame" i "brukom".

Oland je bio uz Segolen Roajal kada je učestvovala u izbornoj trci sa bivšim predsednikom Nikolom Sarkozijem 2007. godine, u vreme kada je već bio u vezi sa novinarkom Valeri Trirveler, dvaput razvedenom majkom troje dece, s kojom je, kako se tvrdi, u ljubavi od 2005. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track