ŽESTOK ODGOVOR RUSA: Zaista ne bismo želeli da naše podmornice isplivaju na obali Amerike! ​Za nas je državna granica NEDODIRLJIVA!
Foto: YT Printscreen

MOGUĆA POJAVA SAD BRODOVA U CRNOM MORU

ŽESTOK ODGOVOR RUSA: Zaista ne bismo želeli da naše podmornice isplivaju na obali Amerike! ​Za nas je državna granica NEDODIRLJIVA!

Planeta -

Rusija će odgovoriti na moguću pojavu američkih brodova na Crnom moru, izjavio zamenik predsedavajućeg odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.

"Bez obzira na to odakle dolazi agresija ili provokativne akcije, iz Ukrajine ili iz Amerike, to nama nije bitno. Za nas je državna granica nedodirljiva. Odgovorićemo na adekvatan način. Zaista ne bih želeo da naše podmornice isplivaju na obali Amerike", rekao je Švitkin novinarima.

Ranije je televizija CNN, pozivajući se na izvore saopštila da su Sjedinjene Američke Države započele pripremu za slanje ratnih brodova na Crno more nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, gde su ukrajinski brodovi bili zadržani nakon što su prekršili granicu Rusije.

Razarač američke mornarice, koji je prolazio blizu baze Pacifičke flote Rusije, nije ulazio u teritorijalne vode Rusije, ali ovakve akcije su provokativne po prirodi, istakao je Švitkin. "Ovde treba da shvatimo situaciju, možda SAD preuveličavaju. Nije se radilo o teritorijalnim vodama naše zemlje, tako da jednostavno tvrde da je (razarač prošao) blizu vojne baze naše Pacifičke flote. Zapravo se ne radi o našim teritorijalnim vodama. Ali, u svakom slučaju, ovo ima provokativan i demonstrativan karakter i ni na koji način ne ulepšava (američkog predsednika Donalda) Trampa i američku politiku“, zaključio je Švitkin. Ranije je američka ratna mornarica saopštila da je raketni razarač „Mekambel“ prošao u neposrednoj blizini zaliva Petar Veliki u Primorju, gde se nalazi baza Pacifičke flote Rusije.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track