JEZIVO SVEDOČENJE O KRVAVOJ PLJAČKI U KOJOJ JE UBIJENO 12 LJUDI: Vladala je totalna panika, pucnjava je trajala čitavu večnost!
Foto: printscreen Tweet

među ubijenim taocima i dvoje dece

JEZIVO SVEDOČENJE O KRVAVOJ PLJAČKI U KOJOJ JE UBIJENO 12 LJUDI: Vladala je totalna panika, pucnjava je trajala čitavu večnost!

Planeta -

U gradu na severoistoku Brazila u talačkoj krizi ubijeno je najmane 12 ljudi, među njima je i dvoje dece.

Najmanje dvanaest ljudi, uključujući više talaca, ubijeno je tokom pljačke banaka i talačke krize u gradu na severoistoku Brazila. Gradonačelnik Milagresa Lielson LandinLielson Landin izjavio je da je šest pljačkaša napalo u ranim jutarnjim satima dve banke. Šestorica pljačkaša su ubijena u razmeni vatre sa policijom. Pucnjava je, prema izjavama svedoka, trajala dvadesetak minuta.

Ubijeno je i više talaca. Petero ljudi, za koje se veruje da su porodica lokalnog biznismena, bili su u automobilu otetom na auto-putu kad su pljačkaši pokušali da pobegnu sa dva kombija. Rojters javlja da je ubijeno dvoje dece starosti između 10 i 13 godina. Žrtve još nisu identifikovane.

"Pljačkaši su ubili taoce, a policija je ubila pljačkaše", kazao je Landin.

"Bilo je užasno, pucnjava je trajala čitavu večnost, skoro 20 minuta. Nisam mogao da spavam, a nisam smeo ni da napustim kuću. Nisam znao šta se događa", rekao je jedan od stanovnika u komšiluku i dodao: "Vladala je totalna panika".

Šef službe za socijalnu zaštitu Andre Kosta izjavio je da su dve osobe uhapšene. "Još uvek ne znamo šta se dogodilo", kazao jeKosta.

"Došlo je do pucnjave, a prema prvim informacijama, jedan od pljačkaša koji je uhapšen rekao je da je ubio ljude koji su bili u njegovoj blizini", dodao je i istaknuo da je prerano kriviti policiju za smrt taoca.

Grad Milagres nalazi se u državi Seara koja je jedna od država s najviše nasilja.

Kurir.rs/SkyNews

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track