SA MEGAN MARKL JE SVE TEŽE RADITI: Napušta je čuvena Panterka, asistentkinja koju joj je lično kraljica dodelila!
Foto: Profimedia

osoba od poverenja

SA MEGAN MARKL JE SVE TEŽE RADITI: Napušta je čuvena Panterka, asistentkinja koju joj je lično kraljica dodelila!

Planeta -

Vojvotkinju od Saseksa Megan Markl već neko vreme bije glas da je "nezgodna" a sada je to dodatno pojačano najavom da će nju i princa Harija napustiti lična asistentkinja koju im je kraljica lično dodelila nakon venčanja.

Samanta Koen, 50-godišnja Australijanka je ključna osoba među osobljem koje radi za Megan Markl i princa Harija, a trenutno odrađuje svoj otkazni rok do proleća, odnosno do rođenja njihovog prvog deteta.

Samanta Koen, supruga stomatologa, rođena i odrasla u Australiji, prvi posao u palati je dobila još 2001. godine, a zahvaljujući svojim poslovnim ambicijama i sposobnosti, brzo se uspinjala po pozicijama i na kraju dospela do najbližeg kruga delatnika Megan Markl.

Ona je, nakon lične asistentkinje Melise Tuabti, koja je otkaz dala nakon samo šest meseci rada za vojvotkinju od Saseksa, druga osoba koja odlazi.

Inače, Samantu Koen su po hodnicima palate zvali "Samanta panterka", a ona je ujedno bila i osoba od najvećeg kraljičinog poverenja, koja je s kraljevskom porodicom provela punih 17 godina.

Majka troje dece je nakon diplome na fakultetu u Kvinslendu radila prvo u državnoj službi, potom u odnosima s javnošću, a onda je dobila posao u Bakingemskoj palati.

Posao je dobila tako što se tokom poseta Londonu prijavila na oglas iz novina koji je raspisala palata. Već 2003. godine postala je zamenica PR-a, a na poziciju PR-a došla je četiri godine kasnije i postala prva žena na toj poziciji.

Da je bila važna kraljevskoj porodici, a lično kraljici, govori i da je bila među službenim zvanicima kraljevskog venčanja u maju, a navodno je upravo ona bila zadužena da pomogne Megan u njenom prvom pojavljivanju kao nove članice kraljevske porodice, na baštenskoj zabavi u Bakingemskoj palati.

Kurir.rs / Daily Mail

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track