LJUBAV ŽUTIH PRSLUKA: Par se venčao na protestu u Francuskoj! Umesto fraka i venčanice, obučeni u simboličnu drečavo žutu boju!
Foto: Twitter / Jacques Comte

od bunta do braka

LJUBAV ŽUTIH PRSLUKA: Par se venčao na protestu u Francuskoj! Umesto fraka i venčanice, obučeni u simboličnu drečavo žutu boju!

Planeta -

Jedan od protesta Žutih prsluka u Francuskoj, u subotu 8. decembra, nije uključivao suzavac, paljenje guma, šok bombe i oklopna vozila već nešto sasvim suprotno - cveće, smeh i ljubav.

Naime, jedan par rešio je da se venča na naplatnoj rampi kod Semeaka u Visokim Pirenejima, pred svojim saborcima i među zastavama pokreta i transparentima.

Javnosti su se predstavili kao "Kušun" i "Koko Bel il", a upoznali su se na protestima blizu istočnog Tarba. Dok su izražavali nezadovoljstvo zbog poskupljenja goriva i drugih vladinih mera, nisu ni slutili da će njihov apriča da se završi venčanjem.

Mladenci su rešili da i njihova svadbena odela nose simboliku protesta, pa je mlada bila u drečavo žutoj improvitovanoj venčanici, sa vencem od žutog cveća na glavi.

Mladoženja je umesto fraka imao drečavo žute pantalone i istu takvu jaknu. Zvanice su takođe bile ogrnute žutim prslucima, a venčala ih je predsednica lokalnog sindikata.

Kurir.rs / La Nouvelle Republique

Foto: Twitter / Jacques Comte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track