ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK PUCNJAVE IZ STRAZBURA: Počeo da rešeta NASUMICE po ljudima, a onda su ga policajci zasuli RAFALIMA! (VIDEO)
Foto: Reuters

RANJENI NAPADAČ U BEKSTVU

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK PUCNJAVE IZ STRAZBURA: Počeo da rešeta NASUMICE po ljudima, a onda su ga policajci zasuli RAFALIMA! (VIDEO)

Planeta -

Osumnjičeni sinoćni napad u Starzburu je u bekstvu, a pet osoba je privedeno u okviru istrage o ovom napadu, izjavio je danas državni sekretar francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

Francuski policijski zvaničnici identifikovali su osumnjičenog za pucnjavu u Strazburu kao Šerifa Šekata (29), a potera za njim se nastavlja.

Na internetu je obajvljen snimak trenutka kada su policajci i napadač razmenjivali vatru.

Jedan policijski izvor rekao je da je Šekat ranije bio umešan u 25 sudska slučaja, uključujući više ozbiljnih slučajeva pljački.

On je rekao da je napadač možda pobegao u susednu Nemačku.

Rekao je i da su u sinoćnoj pucnjavi ubijene tri osobe, dok je 13 ljudi ranjeno, od kojih osam teško.

Prema njegovim rečima, napadač je identifikovan kao osumnjičeni ekstremista, koji je izdržavao zatvorske kazne, ali je napomenuo da motiv napada za sada nije utvrđen.

Figaro prenosi da je napadač ranjen u ruku i da ga goni 420 policajaca, kao i da su francuske vlasti od jutros pojačale kontrolu na granicama i uspostavile saradnju s nemačkim snagama reda.

Kurir.rs/ Agencije

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja