Najnovije vesti

ZAHAROVA: Ukrajinska vojska priprema ofanzivu na Donbas i IZLAZAK NA GRANICE RUSIJE!
Foto: EPA

SPREMA SE NAPAD

ZAHAROVA: Ukrajinska vojska priprema ofanzivu na Donbas i IZLAZAK NA GRANICE RUSIJE!

Planeta

Oružane snage Ukrajine spremaju ofanzivu u pravcu Marijupolja, saopštila je na nedeljnom brifingu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

"Prema postojećim informacijama, u narednim danima Kijev namerava da izvrši oružanu provokaciju na liniji razdvajanja kako bi iskoristio uvođenje režima ratnog stanja, između ostalog i u Donjeckoj i Luganskoj oblasti, da organizuje brzu ofanzivu u pravcu Marijupolja sa ciljem zauzimanja teritorije Priazovja i izlaska na granicu sa Rusijom", rekla je Zaharova.

 

Zaoštravanje situacije u Donbasu daje predsedniku Ukrajine Petru Porošenku povod za odlaganje predsedničkih izbora, koji su zakazani za 31. mart 2019. godine.

"Po zamisli kijevskih stratega, zaoštravanje situacije (u Donbasu) je potrebno predsedniku Ukrajine Petru Porošenku kako bi pokušao da zadrži rejting koji pada uoči izbora. Osim toga, oštro zaoštravanje situacije u Donbasu daće Porošenku povod za produžetak ratnog stanja sve do odlaganja predsedničkih izbora“, navela je Zaharova.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...