PALESTINAC PUCAO NA IZRAELSKE CIVILE I VOJNIKE I UBIO 2: Potera za napadačem duž Zapadne obale, Ramala u blokadi! Hamas i Fatah HVALE UBICU! (VIDEO)
Foto: EPA

NOVO NASILJE

PALESTINAC PUCAO NA IZRAELSKE CIVILE I VOJNIKE I UBIO 2: Potera za napadačem duž Zapadne obale, Ramala u blokadi! Hamas i Fatah HVALE UBICU! (VIDEO)

Planeta -

JERUSALIM - Palestinska teroristička organizacija Hamas i pokret Fatah palestinskog lidera Mahmuda Abasa pohvalili su jutrošnji oružani napad na Zapadnoj obali u kom je ubijeno dvoje Izraelaca, a dvoje teško ranjeno.

Palestinski napadač je pucao na vojnike i civile na autobuskoj stanici i pobegao automobilom kojim su njegovi saborci došli po njega, a potera za njima je u toku.

foto: EPA

"Hamas pohvaljuje mnogobrojne napade otpora kao i gradjane na okupiranoj Zapadnoj obali i revolucionarnu omladinu", rekao je portparol islamističkih terorista Abdel Latif al- Kanu. On je rekao da je napad kraj jevrejskog naselja Givat Asaf bio "odgovor na zločine cionističkog okupatora na okupiranoj Zapadnoj obali", najavivši da će se pripadnici njegove organizacije "usprotiviti okupaciji i pružati otpor dok se ne završi".

foto: EPA

Umereniji Fatah, rival Hamasa, koji dominira na Zapadnoj obali, za napad je okrivio Izrael.

foto: Reuters

"Kada okupatorska vojska nanosi štetu i uništava palestinsku zemlju i izraelski vojnici pogube tri Palestinca u prekom sudu, moraju razumeti da će palestinski odgovor biti proporcioanalan agresiji", rekao je portparol Fataha Munir Džaghub. On je rekao da "Izrael nema drugog načina da zaštiti svoje vojnike i naseljenike - ubice, osim povlačenja na linije pre juna 1967" godine, kada je u ratu rata Izrael osvojio Zapadnu obalu s istočnim Jerusalimom i pojas Gaze.

foto: Reuters

Inače, Izrael je najveći donator humanitarne pomoći palestinskim teritorijama, a hiljade Palestinaca izdržava porodice zarađujući u Izraelu.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track