OVO SU ŽRTVE TERORISTIČKOG NAPADA U STRAZBURU: Tajlanđanin zbog Žutih prsluka nije otišao u Pariz, upucan u glavu dok je izlazio iz restorana, na istom mestu stradala još dvojica muškaraca! (VIDEO)
Foto: printscreen Facebook

užasno

OVO SU ŽRTVE TERORISTIČKOG NAPADA U STRAZBURU: Tajlanđanin zbog Žutih prsluka nije otišao u Pariz, upucan u glavu dok je izlazio iz restorana, na istom mestu stradala još dvojica muškaraca! (VIDEO)

Planeta -

Odbegli islamistički terorista Šerif Šekat ubio je u Strazburu u utorak uveče troje ljudi. Još 12 osoba je povređeno, a od njih šest je još uvek u kritičnom stanju. Za sada je jedino objavljen identitet Tajlanđanina Aniponga Subsamena (45), koji je u Strazburu bio sa suprugom u turističkoj poseti.

Tajlandska ambasada u Parizu potvrdila je njegovu smrt. Anipong je bio vlastnik fabrike rezanaca istočno od Bangkoka i trgovine odećom u tajlandskoj prestonic.

Prema priči njegovog ujaka, par je planirao prvo da ode u Pariz, ali su ih protesti Žutih prsluka naterali da promene odluku, pa su otišli u Strazbur.

Tajlandski turista je ubijen dok je izlazio iz restorana u centru grada.

Druga žrtva je 45-godišnji Kamal rodom iz Avganistana. Ovaj auto-mehaničar je trebalo da odvede ženu i troje dece na božićni vašar kada je došlo do terorističkog napada.

U napadu je ubijen i jedan šesdesetogodišnji bankar iz Strazbura. On je čekao suprugu na izlazu iz restorana kada je napadač zapucao.

Među ranjenima je i mladi radijski novinar iz Italije, Antonio Megalici. Metak ga je pogodio u glavu i nalazi se u kritičnom stanju.

Megalici je doputovao u Strazbur kako bi izveštavao sa sednice Evropskog parlamenta. Njegovi roditelji, sestra i devojka doputovali su u Francusku kako bi bili uz njega.

U napadu je povređeno troje uličnih svirača iz lokalnog umetničkog kolektiva Mimir koji su svirali ispred jednog kafića. Jedan od njih, bubnjar, pogođen je u vrat i nalazi se u komi. Drugi je takođe u kritičnom stanju sa povredom glave, a treći je lakše ranjen.

Među povređenima je troje Francuza. Jedan od njih je pogođen s leđa u vrat i nalazi se na intenzivnoj nezi, a 18-godišnjakinja je operisana i van životne opasnosti je. Treći teško povređeni Francuz je moler po zanimanju i otac dvoje dece. Poljska ambasada je saopštila da je među povređenima i jedan njihov državljanin.

Kurir.rs

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track