Pripadnik moto pratnje hteo da ubije Mišel Obamu?

Pripadnik moto pratnje hteo da ubije Mišel Obamu?

Planeta -
Vašington post je u četvrtak na svom sajtu, pod oznakom hitno, objavio vest da Unutrašnja kontrola policije istražuje te navodne komentare i da je o svemu obaveštena Tajna služba, koja se brine o bezbednosti predsednika SAD i njegove porodice

VAŠINGTON - Jedan pripadnik policijske moto pratnje, zadužen za praćenje visokih zvaničnika Bele kuće, nalazi se pod istragom, pošto su nadležni saznali da je javno upućivao preteće komentari supruzi američkog predsednika Mišel Obami.

Vašington post je u četvrtak na svom sajtu, pod oznakom hitno, objavio vest da Unutrašnja kontrola policije istražuje te navodne komentare i da je o svemu obaveštena Tajna služba, koja se brine o bezbednosti predsednika SAD i njegove porodice.

Pripadnik jedinice koja na motorima prati predsednikovo vozilo, juče je prema pisanju lista izneo preteće komentare pred više pripadnika Specijalnog tima, koji je raspravljao o pretnjama predsedniku Obami.

Vašington post navodi da u ovom trenutku nije poznato gde se taj razgovor vodio i koliko je policajaca u njemu učestvovalo.

Tokom razgovora, osumnjičeni policajac je navodno rekao da bi on pucao u prvu damu Amerike, i onda mobilnim telefonom slikao oružje koje bi koristio u napadu.

Jedan policajac je odmah tu pretnju predočio nadređenom službeniku, koji je istog trenutka o svemu obavestio starešine.

Dobili smo navode da su izrečeni neprimereni komentari. Trenutno istrazuzjemo prirodu tih komentara, rekla je portparolka vašingtonske policije Gvendolin Kramp.

Policija nije saopštila ime svog pripadnika koji je osumnjičen. Vašington post dodaje da nema indicija da je Mišel Obama u bilo kom trenutku bila direktno ugrožena, dok je portparol Tajne službe samo kratko putem imejla saopštio da su obavešteni o incidentu i da će sprovesti adekvatnu istragu o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track