Najnovije vesti

ŠOK PRIZNANJE RODITELJA KRVNIKA IZ STRAZBURA! OTAC ZNAO DA MU JE SIN DŽIHADISTA: Nisam mogao da mu dokažem da je Islamska država zlo! Lično bih ga prijavio policiji da sam znao šta planira! (VIDEO)
Foto: EPA

ODGLASILI SE RODITELJI

ŠOK PRIZNANJE RODITELJA KRVNIKA IZ STRAZBURA! OTAC ZNAO DA MU JE SIN DŽIHADISTA: Nisam mogao da mu dokažem da je Islamska država zlo! Lično bih ga prijavio policiji da sam znao šta planira! (VIDEO)

Planeta

PARIZ - Otac Šerifa Šekata, koji je u utorak izveo napad u blizini Božićnog vašara u Strazburu, kaže da je njegov sin podržavao stavove terorističke organizacije Islamska država (ID).

Abdelkrim Šekat, Francuz alžirskog porekla, rekao je u intervjuu za TV Frans 2 da je svog sina Šerifa video tri dana uoči napada, ali da nije sa njim bio u kontaktu dok je bio u bekstvu.

"Govorio je, na primer, da se ID bori za ispravne ciljeve", rekao je otac i dodao da je u prošlosti pokušavao da odvrati sina od džihadista.

"Rekao sam mu: zaboravi ID, ne slušaj šta pričaju. Zar ne vidiš zločine koje prave?", ispričao je i dodao da mu je sin uzvraćao da "nisu to oni".  

"Da mi je rekao da planira da ikoga ubije, prijavio bih ga policiji, i on nikoga ne bi ubio niti bi bio ubijen", kaže otac.

Abdelkrim Šekat, otac ubice
Abdelkrim Šekat, otac ubicefoto: Pritnscreen France 2

On tvrdi da ništa nije znao o sinovljevim planovima i da se posle napada dobrovoljno javio policiji i ponudio im da, ako ga pronađu, pokuša da ga urazumi i nagovori da se preda.

Šerifova majka Ruadža Ruag je, u istom intervjuu za francuski kanal, izrazila šokiranost i žaljenje zbog ubistava koje je njen sin počinio. Frans 2 navodi da su Šerifovi otac i majka već izvesno vreme razvedeni.

Ruadža Ruag, majka ubice
Ruadža Ruag, majka ubicefoto: Pritnscreen France 2

Terorista Šerif Šekat nije hteo da se preda već je krenuo o obračun s policajcima kad su ga pojurili, pa je ubijen. Istražitelji sada pokušavaju da otkriju da li je on imao pomagače u napadu u kojem je ubio četiri osobe, dok je više od 10 ranio.

Ubrzo nakon Šekatove smrti, novinska agencija Islamske države, Amak, objavila je da je Šerif bio "vojnik" te grupe.

Šerifovi roditelji i dva brata bili su među sedam osoba koje je policija zadržala radi ispitivanja. Oni su pušteni, a četvorica preostalih napadačevih prijatelja su zadržana u pritvoru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen France 2

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...