ČOVEČANSTVO ŽIVI U VELIKOJ ZABLUDI! NAUČNICI OTKRILI: Život na Zemlji postojao i pre nas! A evo šta je sa vanzemaljcima!
Foto: Profimedia

NOVO ISTRAŽIVANJE

ČOVEČANSTVO ŽIVI U VELIKOJ ZABLUDI! NAUČNICI OTKRILI: Život na Zemlji postojao i pre nas! A evo šta je sa vanzemaljcima!

Planeta -

Istraživanja geohemičara na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu otkrila su da je život na Zemlji oko 300 miliona godina stariji nego što se mislilo.

"Moramo drugačije da razmišljamo o ranoj Zemlji", rekao je Mark Harison, koautor istraživanja i profesor geohemije.

Nalaz implicira da je život nastao vrlo brzo nakon što je naš svet formiran. Rad je nedavno objavljen u Nacionalnoj akademiji nauka (PNAS).

Pre 3,9 milijardi godina nebeski predmeti su se srušili na Mesec i Zemlju, a život na Zemlji postojao je i pre toga.

"Ako je ceo život na Zemlji umro za vreme ovog bombardovanja, što su tvrdili neki naučnici, onda se život morao brzo ponovno pokrenuti", rekao je Patrik Boenke, koautor istraživanja i diplomirani student Harisonove medicine.

Do sada se verovalo da je u davnoj prošlosti Zemlja bila pusta i napuštena planeta, ali nova otkrića na Marsu pokazuju da to nije tačno.

"Rana Zemlja svakako nije bila užarena, suva, za to ne vidimo apsolutno nikakve dokaze", rekao je Harison.

"Planeta je verovatno bila mnogo više poput današnje nego što se ranije mislilo."

Harison je dodao da istraživanje ukazuje na to da život kakav znamo u svemiru može biti bogat, jer se na našoj planeti jednostavan život formirao vrlo brzo.

Kurir.rs/ Dnevno.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track