Najnovije vesti

3.000 AVIONA POSLALI NA RUSIJU: Moskva objavila šokantne podatke o neviđenom NATO ATAKU na zemlju! Vojska u stanju borbene gotovosti! (VIDEO)
Foto: printscreen3mv.ru

RATNE IGRE

3.000 AVIONA POSLALI NA RUSIJU: Moskva objavila šokantne podatke o neviđenom NATO ATAKU na zemlju! Vojska u stanju borbene gotovosti! (VIDEO)

Planeta

Tokom ove godine, protivvazdušna odbrana detektovala je i ispratila više od 3.000 stranih borbenih aviona, od kojih je preko hiljadu izviđačkih aviona, prenose ruske vazdušne snage

Tačan broj stranih vojnih letelica objavio je komadant ruskih Vazdušno- svemirskih snaga Radiotehničkih trupa, generalr Andrei Koban.

"Intezitet vazdušnog saobraćaja u granicama odgovornosti Radiotehničkih trupa jeste uglavnom ometanje vojnih servisa. Tokom 2018. jedinice servisa detektovale su i nadgledale više od 980 hiljada meta, među kojima je bilo oko tri hiljade stranih aviona, uključujući i više od hiljadu izviđačkih letilica", rekao je Koban.

U isto vreme, ruski general je istakao je da su jedinice vazdušne odbrane stavljene u borbenu gotovost preko 4.000 puta.

Prema njegovim rečima, ruske protivvazdušne jedinice detektovale su i ispratile više od 5.000 letećih objekata dnevno, od čega je 2.500 stranih. Oko 20 vojnih jedinica svakodnevno je bilo u stanju borbene gotovosti.

Ranije, je rečeno da su ruske vlasti detektovale 16 stranih letelica blizu ruskih granica. Ruski avioni su dva puta u tom periodu presreli strane avione i sprečile ih da uđu u ruski vazdušni prostor. Prisustvo stranih letilica i aktivnost blizu ruskih granica sve je češća. Tokom ovog meseca primećeno je 17 vojnih letelica drugih zemalja.

Rusko ministartsvo odbrane redovno izveštava o stranim avionima koji obleću nacionalne granice. Stalno se pozivaju međunarodni partneri da ograniče ovu aktivnost. Uprkos tome, broj izviđačkih aviona nastavlja da raste.

Kurir.rs/3mv.ru

Foto printscreen 3mv.ru

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...