Najnovije vesti

MEDVED POJEO 40 KILOGRAMA KOKAINA I RAZBUCAO NARKO-MAFIJU: Evo kako je jedna životinja odmotala klupko kriminala! Posle toga mnogi su pali!
Foto: Profimedia

USLEDILA HAPŠENJA

MEDVED POJEO 40 KILOGRAMA KOKAINA I RAZBUCAO NARKO-MAFIJU: Evo kako je jedna životinja odmotala klupko kriminala! Posle toga mnogi su pali!

Planeta
11:30h

Medved, kasnije nazvan Pablo Eskobar, slučajno je naišao na 40 kesa punih droge

Životinja je tokom uobičajene šetnje kroz šumu u Kentakiju u decembru 1985. godine sasvim slučajno naletela na 40 plastičnih kesa punih najčistijeg kokaina. Kako je bio gladan, pojeo je sve do poslednje mrvice i umro je na licu mesta.

"Na planeti ne postoji sisar koji bi to mogao preživeti" objasnio je medicinski istraživač gruzijskog Biroa za istrage. On je bio zadužen za istragu nakon pronalaska beživotnog tela medveda koji je ležao pored praznih kontejnera u sredini šume. Кada je izvršio obdukciju, potvrdio je ono na šta se sumnjalo.

Muškarci koji su pronašli mrtvog medveda sa ispražnjenim kesama, zapravo pratili krijumčara droge. U to vreme su tražili kokain za koji su verovali da je nestao. Umesto toga, pronašli su na smrt nadrogiranog medveda.

Nekoliko meseci ranije, telo policajca Endrua Torntona pronađeno je u dvorištu u Tenesiju, zajedno sa kesama sa 70 kilograma kolumbijskog kokaina, oko 4.000 dolara u gotovini, dva pištolja i nožem.

Uprkos dobrom vaspitanju, Tornton je odlučio da se okrene kriminalu.

Tokom jedne od njegovih operacija leta 1985. ovaj kralj droge imao je problem sa motorima privatnog mlaznjaka i bio je prisiljen da ga napusti u vazduhu. Njegova evakuacija padobranom je bila loša. Kako je kasnije potvrđeno, deo droge koju je nosio, bacio je u Nacionalni park i tako je zapravo gruzijski medved došao do ogromne količine kokaina.

Bio je dobro poznat lokalnoj policiji, i osumnjičen da je bio šef kriminalne organizacije označene kao "Društvo". Bio je jedan od 20 ljudi koji su 1981. godine uhapšeni zbog velike krađe i trgovine pištoljem, kao i planiranje uvoza tona marihuane preko granice. Znalo se da je Tornton imao mnogo kontakata, među njima možda i visoke zvaničnike vlade.

Kurir.rs/ Miror

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...