OTKRIVENI STRAVIČNI DETALJI UBISTVA DVE EVROPLJANKE U MAROKU: Došle na odmor, pa iskasapljene! Jednoj od njih odsečena glava! (VIDEO)
Maren i Luisa, Foto: Youtube/Printscreen

uhapšena 3 muškarca

OTKRIVENI STRAVIČNI DETALJI UBISTVA DVE EVROPLJANKE U MAROKU: Došle na odmor, pa iskasapljene! Jednoj od njih odsečena glava! (VIDEO)

Planeta -

Trojica radikalnih islamista ubila su dve turistkinje iz Danske i Norveške u Maroku tako što su ih izboli nožem, dok su jednoj od njih odsekli glavu.

Dankinja Luisa Vesterager (24) i Norvežanka Maren Ueland (28) ubijene su na kampovanju u Maroku. Navodno, postoji i snimak tog užasnog događaja, a skandinavske zemlje pokušavaju da provere da li je originalan.

Lokalni stanovnici pronašli su ih mrtve. Jedna je bila ubijena u šatoru, a druga van njega.

"Žena koja je ležala napolju nije imala glavu", rekao je lokalni meštanin koji je naišao na tela.

Policija je par dana kasnije uhapsila 3 muškarca za koje tvrde da su pripadnici takozvane Islamske države.

Maren i Luisa su odsele u hotelu s još tri devojke, a radnici hotela su rekli da su ih, dan pre ubistva, videli s trojicom lokalnih muškaraca.

foto: Youtube/Printscreen

"Trojica muškaraca iz Marakeša su podigli šator odmah do njihovog. Oni nisu odavde", kazali su.

Izvor iz policije je rekao da su muškarci uhapšeni nakon što su lokalni mediji objavili njihove fotografije. Reč je o 33-godišnjem R.A., 27-godišnjem A.E. i 25-godišnjem O.A.

Danske vlasti su saopštile da ova ubistva smatraju terorističkim činom. Kako prenosi britanski San, ubice su vikale: "Ovo je osveta za našu braću u Siriji".

Maren i Luisa je trebalo da provedu mesec dana na odmoru u Maroku, a pre stravičnog ubistva boravile su tek nedelju dana u hotelu u Marakešu.

Kurir.rs/The Sun Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja