GORI BARSELONA: Hiljade protestuju zbog dolaska španskog premijera! Na ulicama besni ulični rat (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, AP

sukobi

GORI BARSELONA: Hiljade protestuju zbog dolaska španskog premijera! Na ulicama besni ulični rat (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Španski premijer Pedro Sančez i članovi njegovog kabineta stigli su danas u palatu u centru Barselone gde će održati nedeljni sastanak, uprkos protestima separatista zbog odluke centralne vlade da danas zaseda u katalonskoj prestonici.

Katalonske vlasti su saopštile da su demonstranti, gnevni zbog odluke španske vlade da sastanak održi u Barseloni, blokirali važnu saobraćajnicu i desetine puteva, remeteći saobraćaj ka gradu i iz njega, prenosi AP.

Proteste su organizovali demonstranti koji se zalažu za nezavisnost te španske pokrajine, a kako bi pokazali gnušanje prema odluci premijera Pedra Sančeza da u Barseloni održi sastanak kabineta.

1 / 6 Foto: EPA

Bezbednost u severoistočnoj španskoj pokrajini, za koju je inače nadležna katalonska policija, pojačana je prisustvom stotina pripadnika španske nacionalne policije.

Sastanci španske vlade obično se održavaju u Madridu, ali Sančez želi da se vlada sastaje u drugim španskim gradovima kako bi pokazao posvećenost decentralizaciji.

Tenzije u Kataloniji su i dalje visoke, uprkos napretku u pregovorima Madrida i Barselone koji je postignut u četvrtak sa separatistički nastrojenim predsednikom tog severoistočnog španskog regiona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track